ΚΟΣΜΟΣ

Μέρκελ: Ενίσχυση της γαλλογερμανικής συνεργασίας στην άμυνα

Μέρκελ: Ενίσχυση της γαλλογερμανικής συνεργασίας στην άμυνα

Τη βούληση της Γερμανίας να ενισχύσει τη συνεργασία της με τη Γαλλία στον αμυντικό τομέα, ιδιαίτερα στην Αφρική, υπογράμμισε η Άγκελα Μέρκελ, λίγες ημέρες πριν το συμβούλιο γάλλων και γερμανών υπουργών, την ερχόμενη Τετάρτη.

«Συμφώνησα με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ πως επιθυμούμε να επωφεληθούμε από αυτό το συμβούλιο γαλλο-γερμανών υπουργών προκειμένου να μιλήσουμε για νέα κοινά πρότζεκτ (...) κυρίως στον τομέα της ασφάλειας, ιδιαίτερα στην Αφρική», ανέφερε η γερμανίδα καγκελάριος προτού μεταβεί στο Παρίσι με το σύνολο της κυβέρνησής της.


«Περισσότερες συγκλίσεις είναι δυνατές», κυρίως στη στρατιωτική συνεργασία στο Μάλι και στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, πρόσθεσε η κ. Μέρκελ στο εβδομαδιαίο μήνυμά της.

Ο γερμανικός στρατός συμμετέχει σε μια αποστολή εκπαίδευσης των στρατιωτών του Μάλι, την οποία έχει αναλάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Το Βερολίνο αποφάσισε στις αρχές του μήνα να αυξήσει από 180 σε 250 τον αριθμό των στρατιωτών του στη χώρα.

Η Μπούντεσβερ θα παράσχει επίσης ένα ιατρικό Airbus στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία σε υποστήριξη της γαλλικής στρατιωτικής αποστολής Sangaris.