ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία απέτρεψε αμερικανο-γαλλική επίθεση κατά του συριακού στρατού

Η Ρωσία απέτρεψε αμερικανο-γαλλική επίθεση κατά του συριακού στρατού

«Η Ρωσία εμπόδισε μια κοινή αμερικανο-γαλλική επίθεση στον συριακό στρατό» μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Αλ Μαγιαντίν.

«Η ρωσική επέμβαση ήταν επιτυχής και για την αποφυγή ενός τέτοιου σεναρίου η Ρωσία ζήτησε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας» είπε ο ανταποκριτής της Αλ Μαγιαντίν στη Μόσχα.

Επίσης, επικαλούμενος ρωσικές πηγές, τόνισε ότι το Κρεμλίνο ζήτησε «να σταματήσει η προώθηση μιας κλιμάκωσης στη Συρία.

Σύμφωνα με την πηγή, οι ρωσικές αρχές έλαβαν γνώση της ύπαρξης του σχεδίου της Ουάσιγκτον και του Παρισιού, η οποία περιελάμβανε μια στρατιωτική επέμβαση για να σταματήσει την προέλαση του συριακού στρατού.

Το κανάλι, επίσης, ανέφερε ότι υπάρχει «εκνευρισμός στην Ουάσιγκτον» με την επίσκεψη στη Μόσχα του Αιγύπτιου Στρατάρχη Σίσι- υπουργού Άμυνας, η οποία αλλάζει εντελώς την ισορροπία των δυνάμεων στην περιοχή.

Η Ουάσιγκτον κατηγόρησε και πάλι την κυβέρνηση της Συρίας για το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις της Γενεύης-2 και απαίτησε από τη Μόσχα να πιέσει τον Άσαντ να γίνει πιο ευέλικτος στις συζητήσεις, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.

Το Αλ Μαγιαντίν ισχυρίζεται, επίσης, ότι η αντιπολίτευση έχει υποβάλλει ένα έγγραφο στη διάσκεψη στο οποίο κατηγορεί τον Μπασάρ αλ Άσαντ και τονίζει ότι «οι τρομοκράτες δεν εγκαταλείπουν το έδαφος της Συρίας, όσο το καθεστώς δεν σταματήσει την άσκηση της τρομοκρατίας».