ΚΟΣΜΟΣ

Πολυμελής συμμορία βιαστών έχει γίνει «φόβος-τρόμος» των κοριτσιών

Πολυμελής συμμορία βιαστών έχει γίνει «φόβος-τρόμος» των κοριτσιών

Ανησυχητικές διαστάσεις έχει πάρει στην Μ. Βρετανία το θέμα των συμμοριών-βιαστών. Άνδρες, κυρίως Ασιατικής καταγωγής, κακοποιούν σεξουαλικά ανήλικα κορίτσια ακόμα και της δικιάς τους εθνικότητας.

Ρομά, Πακιστανοί, Ιρακινοί, έχουν γίνει ο «φόβος-τρόμος» των κοριτσιών στην περιοχή Μπέρμιγχαμ, ενώ η δράση τους εξαπλώνεται και σε άλλες πόλεις της Αγγλίας.

Το δυσάρεστο είναι πως όταν τα θύματα είναι Μουσουλμανικής καταγωγής, κοινωνία και αρχές «κάνουν τα στραβά μάτια», ενώ τα κορίτσια τα ίδια φοβούνται να το αποκαλύψουν για να μην «ντροπιάσουν» την οικογένεια.

Όλα αυτά συμβαίνουν στην Μ. Βρετανία του σήμερα…

viastes

Φρίκη και απόγνωση

Το πιο πρόσφατο περιστατικό αφορά σε έφηβη που έπεσε θύμα «συμμορίας βιαστών» , 30 στον αριθμό, οι οποίοι την βίασαν όλοι μέσα σε 6 ώρες.

Ανάμεσα στους βιαστές ήταν ένας πατέρας με τον ανήλικο γιό του. Η ανήλικη βρήκε την δύναμη να καταθέσει αναλυτικά το τραγικό περιστατικό, αναφέροντας πως οι δράστες ήταν Ασιατικής καταγωγής και ισχυρίστηκε πως οι οικογένειές τους αλλά και η κοινότητα του Μπέρμιγχαμ, τους καλύπτουν.

Ισχυρίστηκε ότι η σεξουαλική εκμετάλλευση των νεαρών κοριτσιών ασιατικής καταγωγής γινόντουσαν από άνδρες της ίδιας εθνικότητας, «κάτω από τη μύτη των αρχών» .

Η Μουσουλμάνα ακτιβίστρια κ.Gohir, βρήκε το θάρρος, να επικαλεστεί δημόσια αυτή την φρικτή πραγματικότητα και κάλεσε τις αρχές να μην κάνουν τα στραβά μάτια.

viastes1

Η υπόθεση έγινε θέμα στα δημοτικά συμβούλια της περιοχής και έγιναν συνεντεύξεις με 35 θύματα, αλλά και σε άλλες γυναίκες Μυσουλμανικής καταγωγής που ζουν στην Βρετανία.

Ο Δικαστής είπε ότι υπάρχει μεγάλη «έκρηξη» περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης με δράστες παιδιά των μεταναστών , που έχουν κάνει συμμορίες και υποστηρίζει πως ο ίδιος θα τους στείλει στη φυλακή για όλη τους την ζωή.

Με έκπληξη, αναφέρεται πως παρ’ ότι είχε γίνει μία καταγγελία απευθείας στο BBC, και αφορούσε σε σεξουαλική κακοποίηση μίας 12χρονης στις εργατικές κατοικίες από συμμορία βιαστών, το κανάλι δεν ασχολήθηκε με το θέμα.

Η δράστη συμμοριών του είδους, έχουν επεκταθεί και στην Οξφόρδη και σιγά-σιγά επεκτείνονται σε όλη την Μ. Βρετανία.

Στην περίπτωση της 13χρονης, ο δικαστής John Bevan, είπε ότι η εθνικότητα των 4 ανδρών ήταν Ρομά, Ιρακινοί και Κούρδοι.

Πίστευαν πως δεν θα καταδικαστούν σε αυτή την χώρα, αλλά ο δικαστής δεν τους άφησε ατιμώρητους.

Πέρυσι, επτά άνδρες της Οξφόρδης, κυρίως πακιστανικής καταγωγής καταδικάστηκαν σε πολλά χρόνια φυλάκισης.

Η έρευνα θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο.

Διαβάστε επίσης

ΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη: Θύμα ομαδικού βιασμού νεαρή κοπέλα