ΚΟΣΜΟΣ

Υπουργός κάλεσε τους Ταλιμπάν να «τα βρουν» παίζοντας...κρίκετ

Υπουργός κάλεσε τους Ταλιμπάν να «τα βρουν» παίζοντας...κρίκετ

Σε μία πρωτοποριακή πρόταση προχώρησε σήμερα ένας Πακιστανός υπουργός, ο οποίος κάλεσε τους Ταλιμπάν να τα «βρουν» με την κυβέρνηση, παίζοντας...κρίκετ.


Στα τέλη Ιανουαρίου ο πρωθυπουργός Ναουάζ Σαρίφ ξανάρχισε την ειρηνευτική διαδικασία με τους αντάρτες του Τεχρίκ-ε-Ταλιμπάν Πακιστάν (ΤΤΡ), που εκπροσωπεί πολλές ένοπλες ισλαμιστικές ομάδες, όμως οι συνομιλίες διακόπηκαν την περασμένη εβδομάδα, μετά την εκτέλεση 23 παραστρατιωτικών από αντάρτες. Σε αντίποινα, η πολεμική αεροπορία του Πακιστάν βομβάρδισε θέσεις των ανταρτών σκοτώνοντας 38 Ταλιμπάν και απομακρύνοντας την προοπτική μιας κατάπαυσης του πυρός βραχυπρόθεσμα και μιας ειρηνευτικής συμφωνίας μεσοπρόθεσμα.

Για την επαναπροσέγγιση των δύο πλευρών ο υπουργός Εσωτερικών Τσόντρι Νισάρ πρότεινε σήμερα να οργανωθεί ένας αγώνας κρίκετ μεταξύ της κυβέρνησης και των Ταλιμπάν.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου οι Ταλιμπάν λατρεύουν το κρίκετ. Θα μπορούσαμε επομένως να δώσουμε έναν αγώνα μαζί τους που θα μπορούσε να είναι πιο αποφασιστικής σημασίας από τις συνομιλίες», είπε, τονίζοντας ότι το κρίκετ είναι «ένα άθλημα που προωθεί την ειρήνη και την αρμονία».

Στο Πακιστάν το κρίκετ είναι ένα άθλημα συνυφασμένο με την πολιτική. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, που είναι φανατικός οπαδός του αθλήματος, είχε παίξει έναν αγώνα στο πακιστανικό πρωτάθλημα του 1973 ενώ ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Ιμράν Χαν είναι πρώην παίκτης, ο άνθρωπος που οδήγησε την εθνική ομάδα της χώρας στην κατάκτηση του Παγκόσμιου Κυπέλλου το 1992.