ΚΟΣΜΟΣ

Διαδηλώσεις σε ευρωπαϊκές πόλεις για τη στάση της Ρωσίας

Διαδηλώσεις σε ευρωπαϊκές πόλεις για τη στάση της Ρωσίας

Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα μπροστά από την πρεσβεία της Ρωσίας στη Βαρσοβία για να διαδηλώσουν εναντίον της ρωσικής επέμβασης στην Κριμαία, μετέδωσε ένας φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.


Οι διαδηλωτές ανέμιζαν σημαίες της Πολωνίας, της Ουκρανίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Λευκορωσίας, ενώ κρατούσαν επίσης πλακάτ με τα οποία συνέκριναν τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Χίτλερ ή τον Στάλιν.

Φώναζαν συνθήματα όπως «Κάτω τα χέρια από την Ουκρανία», «Κάτω τα χέρια από την Κριμαία», «ελεύθερη Ουκρανία», κ.ά..

Στο Λονδίνο συγκεντρώθηκαν μερικές εκατοντάδες διαδηλωτές μπροστά στα προστατευτικά κιγκλιδώματα που είχαν τοποθετηθεί μπροστά από τη ρωσική πρεσβεία, στα δυτικά του Λονδίνου, στους Κήπους του Παλατιού του Κένσινγκτον, κρατώντας σημαίες της Ουκρανίας και της Συρίας και πλακάτ στα μπορούσε κανείς να διαβάσει: «Όχι στον Πόλεμο», «Απελευθερώστε την Ουκρανία», «Πούτιν, κάτω τα χέρια από την Ουκρανία», «Πρέπει να αντιδράσουμε, ο Πούτιν δεν ακούει» ή «Πούτιν, έμπορε του πολέμου».

Κάποιοι φώναζαν «Ο Πούτιν είναι δολοφόνος» και «σταματήστε την κατοχή».
Δεν σημειώθηκαν επεισόδια, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η Πολωνία, που διατηρεί ενεργή στάση για να αφυπνίσει για το θέμα της Ουκρανίας, ζήτησε χθες από την έκτακτη σύγκληση του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου, καθώς νιώθει ότι απειλείται από την ενδεχόμενη επέμβαση της Ρωσίας στην γειτονική Ουκρανία.