ΚΟΣΜΟΣ

Κινδυνεύουν με φυλάκιση επειδή υποστήριξαν... άλλη ομάδα!

Κινδυνεύουν με φυλάκιση επειδή υποστήριξαν... άλλη ομάδα!

Ποινή φυλάκισης έως τρια χρόνια αντιμετωπίζουν φοιτητές από την πολιτεία του Κασμίρ επειδή κατά τη διάρκεια αγώνα κρίκετ της εθνικής ομάδας της χώρας τους με το Πακιστάν, υποστήριξαν την Πακιστανική ομάδα.


Ο αγώνας μεταξύ Πακιστάν και Ινδίας έγινε στα πλαίσια του Ασιατικού Κυπέλλου και ανέδειξε νικητή το Πακιστάν.

Οι φοιτητές, οι οποίοι φοιτούν σε πανεπιστήμιο της πολιτείας Ούταρ Πραντές αποβλήθηκαν από το πανεπιστήμιό τους επειδή την ώρα της τηλεοπτικής μετάδοσης του αγώνα ζητοκραύγαζαν υπέρ της πακιστανικής ομάδας, ωστόσο τώρα αντιμετωπίζουν και την κατηγορία της ανταρσίας η οποία, όπως αναφέρει το BBC, στην Ινδία επισύρει ποινή φυλάκισης τριών χρόνων.

Η ομάδα των φοιτητών προέρχεται από την πολιτεία Κασμίρ, της βορειότερης πολιτείας της Ινδίας στα σύνορα με το Πακιστάν. Τα σύνορα με το Πακιστάν σε αυτή την περιοχή δεν είναι ξεκάθαρα, με τους ινδικούς χάρτες να δείχνουν περιοχές του Πακιστάν να τους ανήκουν και το αντίστροφο.
Η καταδίκη των φοιτητών έχει προκαλέσει την έντονες εσωρετικές αντιδράσεις στη χώρα, καθώς πολλοί είναι αυτοί χαρακτηρίζουν τις κατηγορίες «απαράδεκτα αυστηρές», αν και παραδέχονται ότι οι φοιτητές έκαναν λάθος.

Οι αγώνες κρίκετ μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν είναι έντονοι και θεωρούνται σημαντικό γεγονός και για τις δύο χώρες.