ΚΟΣΜΟΣ

Βοσνία- Ερζεγοβίνη: Συνελήφθησαν δύο άτομα για εμπρησμό

Βοσνία- Ερζεγοβίνη: Συνελήφθησαν δύο άτομα για εμπρησμό

Δύο ύποπτοι για συμμετοχή στα βίαια επεισόδια της 7ης Φεβρουαρίου στο Σαράγεβο και στον εμπρησμό του κτιρίου της προεδρίας της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης και του Κρατικού Αρχείου της χώρας συνελήφθησαν από την αστυνομία και κρατούνται και άλλα πέντε άτομα ανακρίθηκαν και αφέθηκαν ελεύθερα.


Μέλη της αστυνομίας της Κροατο-Μουσουλμανικής Ομοσπονδίας συνέλαβαν το περασμένο Σάββατο τον Σαλέμ Χατίμποβιτς από το Σαράγεβο ως ύποπτο για τη διάπραξη τρομοκρατικής ενέργειας και μία μέρα νωρίτερα συνελήφθη ο Νιχάντ Τρνκα επίσης από το Σαράγεβο.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας Έλμα Κάντιτς δήλωσε ότι ο Χατίμποβιτς θεωρείται ύποπτος για μεταφορά με το αυτοκίνητό του βενζίνης και εκρηκτικών υλών που χρησιμοποιήθηκαν για την πυρπόληση της έδρας της συλλογικής προεδρίας της Βοσνίας και ότι ο Τρνακ θεωρείται ύποπτος για συμμετοχή στον εμπρησμό.
Οι δύο συλληφθέντες ανακρίθηκαν και αποφασίστηκε η προφυλάκισή τους.

Στη διάρκεια αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που άρχισαν πριν από ένα μήνα σε πόλεις της Κροατο-Μουσουλμανικής Ομοσπονδίας ξέσπασαν αναταραχές και πυρπολήθηκαν οι έδρες των τοπικών κυβερνήσεων στο Μόσταρ, στη Ζένιτσα, στην Τούζλα και στο Μπίχατς, όπως επίσης και το κτίριο της προεδρίας της Βοσνίας και η έδρα του Κρατικού Αρχείου στο Σαράγεβο.