Υπό την απειλή τρομοκρατικών επιθέσεων η Ευρώπη

Σε επιφυλακή οι μυστικές υπηρεσίες της Ευρώπης μετά την αποκάλυψη ότι υπήρχε σχέδιο από το Πακιστάν για μια σειρά επιθέσεων

Σε επιφυλακή οι μυστικές υπηρεσίες της Ευρώπης μετά την αποκάλυψη ότι υπήρχε σχέδιο από το Πακιστάν για μια σειρά επιθέσεων σε πόλεις της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας.


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου Sky News, οι επιθέσεις φέρονται να σχεδιάζονταν από φανατικούς ισλαμιστές στο Πακιστάν. Τα σχέδια των επίδοξων τρομοκρατών χαρακτηρίζονται προχωρημένα, ωστόσο τονίζεται ότι οι επιθέσεις δεν επίκειντο άμεσα.


Τα τρομοκρατικά χτυπήματα θα έμοιαζαν στην εκτέλεση με τις ταυτόχρονες και αδιάκριτες επιθέσεις του 2008 στο Μουμπάι της Ινδίας με όπλα και χειροβομβίδες, που στοίχισαν τη ζωή 166 ανθρώπων.


Το σχέδιο τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη αποκαλύφθηκε χάρη στη συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας και των ΗΠΑ, διευκρινίζει το Sky News. Η ομάδα που σχεδίαζε τις επιθέσεις φέρεται να διατηρούσε σχέσεις τόσο με την Αλ Κάιντα όσο και με τους Ταλιμπάν.


Πρόκειται «για το σοβαρότερο σχεδιασμό επιθέσεων που έχει κάνει η αλ Κάιντα τα τελευταία χρόνια», υπογράμμισε το BBC.


Από την πλευρά του το αμερικανικό ABC, επικαλούμενο ανώτατο αξιωματούχο των ΗΠΑ, τόνισε χθες πως και η χώρα ήταν ανάμεσα στους πιθανούς στόχους. Το τηλεοπτικό δίκτυο επισημαίνει πως ο πρόεδρος Ομπάμα είχε ενημερωθεί για τις απειλές, που ο αξιωματούχος έκρινες ως «αξιόπιστες».