ΗΠΑ: Σε διακανονισμό κατέληξαν η Toyota και το υπουργείο Δικαιοσύνης

ΗΠΑ: Σε διακανονισμό κατέληξαν η Toyota και το υπουργείο Δικαιοσύνης

Ένα ποσό που ανέρχεται σε 1,2 δισεκ. δολάρια – αποτελεί ιστορικό ρεκόρ – συμφώνησε να καταβάλει η Toyota Motor Corp για να τεθεί στο αρχείο μια ποινική έρευνα που αφορά προβλήματα ασφαλείας των οχημάτων της γιγαντιαίας ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, καταλήγοντας σε μια συμφωνία με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ .


Ο διακανονισμός στον οποίο κατέληξαν το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και η Τογιότα συμπεριλαμβάνει την παραδοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας ότι παραπλάνησε τους Αμερικανούς κατόχους των οχημάτων της σχετικά με δύο διαφορετικά προβλήματα τα οποία έκαναν τα αυτοκίνητά τους να επιταχύνουν ανεξέλεγκτα παρά τις προσπάθειές τους να τα επιβραδύνουν και να τα σταματήσουν.

Τα προβλήματα αυτά συνδέονται με τουλάχιστον πέντε θανάτους, σύμφωνα με τις αρχές των ΗΠΑ. Το 2009 η Τογιότα είχε προχωρήσει στην ανάκληση εκατομμυρίων οχημάτων λόγω των προβλημάτων αυτών.

Η ιαπωνική εταιρεία παραδέχθηκε δημοσίως πως παραπλάνησε τους Αμερικανούς καταναλωτές αποκρύπτοντας στοιχεία και κάνοντας παραπλανητικές δηλώσεις, ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο διακανονισμός ο οποίος επετεύχθη προβλέπει ότι δεν θα ασκηθούν ποινικές διώξεις εναντίον της εταιρείας ή προσώπων που εργάζονται για αυτήν.