Απεγκλωβίζονται νωρίτερα οι μεταλλωρύχοι στη Χιλή

Χαρμόσυνα νέα για τους 33 μεταλλωρύχους, που βρίσκονται παγιδευμένοι 700 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης στη Χιλή, καθώς οι

Χαρμόσυνα νέα για τους 33 μεταλλωρύχους, που βρίσκονται παγιδευμένοι 700 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης στη Χιλή, καθώς οι αρχές της χώρας εκτιμούν ότι η διάσωση τους είναι πιθανόν να αρχίσει νωρίτερα απ’ ότι αναμενόταν.


«Σε δεκαπέντε ημέρες θα έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες για να αρχίσει η επιχείρηση διάσωσης», γράφει η εφημερίδα El Mercurio επικαλούμενη τον Κριστιάν Μπάρα, αξιωματούχο του υπουργείου Εσωτερικών.


Σύμφωνα με προηγούμενες επίσημες εκτιμήσεις, η επιχείρηση διάσωσης των μεταλλωρύχων που είναι παγιδευμένοι στο ορυχείο από τις 5 Αυγούστου, επρόκειτο να ξεκινήσει το νωρίτερο τον Νοέμβριο.


Οι διασώστες κατάφεραν να διαπλατύνουν πολύ πιο γρήγορα το διάδρομο από όπου αναμένεται οι εγκλωβισμένοι να περάσουν για να βγουν στην επιφάνεια.
Η κυβέρνηση της χώρας σκοπεύει εν τω μεταξύ να κατασκευάσει στο χώρο του ορυχείου μία εξέδρα προκειμένου οι συγγενείς και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να παρακολουθήσουν ζωντανά τη διαδικασία απεγκλωβισμού.