Ψήφο εμπιστοσύνης ζητά ο Μπερλουσκόνι

Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση του Ιταλικού Κοινοβουλίου καθώς ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αναμένεται να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης αφού

Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση του Ιταλικού Κοινοβουλίου καθώς ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αναμένεται να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης αφού πρώτα εκθέσει τις προτεραιότητες του κυβερνητικού του προγράμματος.


Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών και η δευτερολογία του «Καβαλιέρε», ενώ η ψηφοφορία του σώματος έχει προγραμματισθεί για τις επτά ώρα Ιταλίας (οκτώ ώρα Ελλάδος).


Στην ομιλία του, ο Μπερλουσκόνι αναμένεται να αναφερθεί αναλυτικά στα προγραμματικά σημεία που θεωρεί ζωτικής σημασίας, όπως είναι η ανάκαμψη του Νότου και η καταπολέμηση της μαφίας, το νέο φορολογικό σύστημα και η υιοθέτηση του ομοσπονδιακού μοντέλου, η αναμόρφωση της δικαιοσύνης, η καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης και η στήριξη της οικογένειας.


Ύστερα από τις θερινές εντάσεις με τον πρόεδρο της Βουλής, Τζιανφράνκο Φίνι, τη δημιουργία της αυτόνομης κοινοβουλευτικής του ομάδας "Μέλλον και Ελευθερία" και τις συνεχείς αναφορές στις πιθανότητες πρόωρων βουλευτικών εκλογών, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θέλει να διαπιστώσει αν μπορεί να συνεχίσει το κυβερνητικό του έργο.


Στόχος του, η εξασφάλιση της απόλυτης πλειοψηφίας, οι 316 ψήφοι δηλαδή του Κοινοβουλίου, χωρίς την ανάγκη της διαρκούς στήριξης των 35 βουλευτών που εγκατέλειψαν τον κεντροδεξιό "Λαό της Ελευθερίας" για να ακολουθήσουν τον πρόεδρο της Βουλής.