ΚΟΣΜΟΣ

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι έτοιμοι να συνεργαστούν με τη Βρετανία

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι έτοιμοι να συνεργαστούν με τη Βρετανία

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα της Αιγύπτου ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι "πλήρως προετοιμασμένη" να συνεργαστεί με τις βρετανικές αρχές στην προσπάθειά τους "να κατανοήσουν τις μεθόδους και τις θέσεις της".


Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, η οργάνωση τονίζει ότι "διακηρύσσει συνεχώς τη φιλειρηνική προσέγγισή της όσον αφορά την προώθηση των αρχών της" και απορρίπτει τις προσπάθειες "να την συνδέσουν με βίαιες ενέργειες τις οποίες η Αδελφότητα έχει καταδικάσει με σαφήνεια".

Η Αδελφότητα τονίζει επίσης ότι τα μέλη της "που έφυγαν από τις πατρίδες τους και σήμερα βρίσκονται όχι μόνο στη Βρετανία αλλά σε διάφορες χώρες, τηρούν πλήρως τους νόμους και τα συστήματα των χωρών όπου διαμένουν καθώς αυτή είναι μια νομική σύμβαση που δεν μπορεί να ανακληθεί".

Σε σημερινό δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Τάιμς ανέφερε ότι οι βρετανικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να θέσουν εκτός νόμου τη Μουσουλμανική Αδελφότητα η οποία έχει μεταφέρει μέρος των δραστηριοτήτων της στη Βρετανία αφότου το Κάιρο την ανακήρυξε "τρομοκρατική οργάνωση", τον περασμένο Δεκέμβριο.

Διαβάστε επίσης: Σε θάνατο καταδικάστηκαν 529 μέλη των «Αδελφών Μουσουλμάνων»