ΚΟΣΜΟΣ

Ουγγαρία: Ένας βουλευτής του Fidesz προέβλεψε την απόλυτη πλειοψηφία

Ουγγαρία: Ένας βουλευτής του Fidesz προέβλεψε την απόλυτη πλειοψηφία

Με βάση τα πρώτα αποτελέσματα από τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα, το κυβερνών κόμμα της Ουγγαρίας θα έχει την απόλυτη πλειοψηφία στο νέο κοινοβούλιο της χώρας, δήλωσε απόψε ο βουλευτής του Fidesz Γκέργκελι Γκούλιας.


Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση ο Γκούλιας είπε ότι θεωρείται "βέβαιο πως για πρώτη φορά μετά την αλλαγή του καθεστώτος, μια κεντροδεξιά κυβέρνηση θα κυβερνήσει την Ουγγαρία για δεύτερη συνεχόμενη θητεία".

Ο βουλευτής διευκρίνισε ότι ακόμη δεν είναι σαφές πόσο μεγάλη θα είναι η νίκη του Fidesz στις εκλογές. "Ωστόσο, είναι σίγουρο ότι η συμμαχία του Fidesz και των Χριστιανοδημοκρατών θα έχει περισσότερες από 100 έδρες στην επόμενη, μικρότερη Βουλή των 199 εδρών", πρόσθεσε.

Στο νέο κοινοβούλιο μπαίνουν επίσης η Αριστερή Συμμαχία που συγκεντρώνει ποσοστό γύρω στο 27% καθώς και το ακροδεξιό κόμμα Jobbik που έρχεται τρίτο με ποσόστο 18%. Ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν το μικρό κόμμα LMP των οικολόγων θα ξεπεράσει το όριο του 5% ώστε να γίνει το τέταρτο κόμμα που θα εκπροσωπηθεί στη Βουλή.

Διαβάστε επίσης: Ουγγαρία: Τα έξιτ πολ προβλέπουν σαρωτική νίκη του δεξιού Fidesz