ΚΟΣΜΟΣ

Χαμός σε φοιτητικό πάρτι με τραυματίες και 100 συλλήψεις!

Χαμός σε φοιτητικό πάρτι με τραυματίες και 100 συλλήψεις!

Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσα στους οποίους έξι αστυνομικοί, και περισσότεροι από 100 συνελήφθησαν μετά από βίαια επεισόδια που ξέσπασαν σε πάρτι κοντά στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στη Σάντα Μπάρμπαρα.


Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 9.30 μ.μ. όταν κάποιοι από τους περίπου 15.000 συγκεντρωμένους στο καθιερωμένο υπαίθριο πάρτι «Deltopia» στην παραλιακή κοινότητα Ίσλα Βίστα –η οποία βρίσκεται δίπλα στο πανεπιστήμιο της Σάντα Μπάρμπαρα- άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες και μπουκάλια προς τους αστυνομικούς.

Όταν ένας από αυτούς δέχτηκε στο πρόσωπο ένα σακίδιο που περιείχε μπουκάλια με αλκοόλ, ξεκίνησε η «απάντηση» της αστυνομίας, η οποία με δακρυγόνα και πυροσβεστικό αφρό επιχείρησε να διαλύσει το πλήθος.

Μέσα σε λίγα λεπτά εκατοντάδες φοιτητές άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες και τούβλα εναντίον των αστυνομικών με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον πέντε από αυτούς. Όλοι τους νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, ενώ η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, περισσότεροι από 100 άνθρωποι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια του ολοήμερου πάρτι, 18 από αυτούς για διατάραξη της κοινής ησυχίας ενώ τουλάχιστον 44 διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Διαβάστε επίσης:

Μαχαίρωσε την 3χρονη κορούλα του και μετά αυτοκτόνησε