ΚΟΣΜΟΣ

Η Yahoo επιχειρεί να γίνει η μηχανή αναζήτησης της Apple

Η Yahoo επιχειρεί να γίνει η μηχανή αναζήτησης της Apple

Η επικεφαλής της Yahoo, Marissa Mayer, φέρεται να ετοιμάζει πρόταση συνεργασίας προς την Apple για την αντικατάσταση της μηχανής αναζήτησης που χρησιμοποιεί η τελευταία.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Recode, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Yahoo ετοιμάζει συγκεκριμένη πρόταση συνεργασίας προς την Apple. Η πρόταση θα αφορά την αντικατάσταση της μηχανής αναζήτησης που χρησιμοποιείται σήμερα από το πρόγραμμα περιήγησης Safari στις συσκευές iPhone και iPad, δηλαδή της μηχανής αναζήτησης της Google.

Η Marissa Mayer φέρεται να διατηρεί πολύ καλές επαφές με σειρά στελεχών της Apple, από την εποχή που και η ίδια εργαζόταν στην Google. Ωστόσο, η προσπάθεια να αλλάξει η μηχανή αναζήτησης της Apple, δεν θα είναι εύκολη, αφού η Google πληρώνει στα πλαίσια της μεταξύ τους συμφωνίας ποσό ύψους ενός δισ. δολαρίων ανά έτος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον της Yahoo να εκθρονίσει τη μηχανή αναζήτησης της Google από το λειτουργικό σύστημα της Apple δεν είναι κάτι καινούργιο. Ανάλογη πρόταση φημολογείται ότι έγινε και πέρυσι στα πλαίσια γενικότερων συζητήσεων για τη συνεργασία ανάμεσα στις Yahoo και Apple.

Η Yahoo φέρεται να επιθυμεί την εκ νέου είσοδο στα Web προϊόντα, καθώς τα έσοδα από διαδικτυακές διαφημίσεις της εταιρείας είναι εξαιρετικά χαμηλά, ειδικά συγκρινόμενα με τα αντίστοιχα μεγέθη ανταγωνιστικών εταιρειών όπως η Google, το Facebook ή το Twitter.

Διαβάστε επίσης: Οι μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας υπέκλεπταν δεδομένα χρηστών