Βρετανοί εκπαιδεύονται σε στρατόπεδα τρομοκρατών στο Πακιστάν

Είκοσι Βρετανοί πολίτες εκπαιδεύονται σε στρατόπεδα τρομοκρατών στο Πακιστάν προκειμένου να πραγματοποιήσουν επιθέσεις

Είκοσι Βρετανοί πολίτες εκπαιδεύονται σε στρατόπεδα τρομοκρατών στο Πακιστάν προκειμένου να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στη Βρετανία, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Telegraph, η οποία επικαλείται πηγές των υπηρεσιών πληροφοριών.


«Η Αλ Κάιντα και εξτρεμιστές που ανήκουν σε παρακλάδια του τρομοκρατικού δικτύου διασφαλίζουν την εκπαίδευση νεαρής ηλικίας μουσουλμάνων, κατόχων βρετανικών διαβατηρίων, στις περιοχές όπου ζουν οι φυλές του Βορειοδυτικού Πακιστάν στα σύνορα με το Αφγανιστάν» σύμφωνα με το δημοσίευμα.


Η εκπαίδευσή τους περιλαμβάνει την εκμάθηση χρήσης πυροβόλων και εκρηκτικών με σκοπό να πραγματοποιούν επιθέσεις με "πυροβόλα" στο έδαφος της Βρετανίας.
«Πιστεύουμε ότι υπάρχουν 15 έως 20 Βρετανοί στα στρατόπεδα» δήλωσε στην εφημερίδα από το Ισλαμαμπάντ πηγή των υπηρεσιών πληροφοριών.

Η πληροφορία αυτή γίνεται γνωστή, μια ημέρα μετά τη μετάδοση από τα αγγλοσαξονικά μέσα ενημέρωσης ότι υπηρεσίες πληροφοριών δυτικών χωρών αποκάλυψαν σχέδια για απόπειρες επιθέσεων που σχετίζονται με το δίκτυο της Αλ Κάιντα στη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Οι κυβερνήσεις των χωρών αυτών δεν επιβεβαίωσαν την πληροφορία.