ΚΟΣΜΟΣ

Ο πιο...«άμπαλος» ληστής όλων των εποχών

Ο πιο...«άμπαλος» ληστής όλων των εποχών

Αν ποτέ επιχειρήσετε να ληστέψετε τράπεζα, μην κάνετε ότι έκανε ο πρωταγωνιστής της ιστορίας που θα διαβάσετε.

Ο Φελίπε Κρουζ σκέφτηκε ότι είχε όλες τις απαιτούμενες ικανότητες για να ληστέψει υποκατάστημα τράπεζας στη Φλόριντα. Ντύθηκε κατάλληλα, έβαλε και ένα σπορ καπέλο για να μην αναγνωρίζεται εύκολα (τρομάρα του) και μπήκε στην τράπεζα με πολύ θάρρος και θράσος.

Η πρώτη χαζομάρα: Ο Κρουζ επέλεξε να πάει στο ταμείο το οποίο προστατευόταν από αλεξίσφαιρο τζάμι. Έδωσε στον υπάλληλο ένα χαρτί στο οποίο έγραφε: 'Δώσε μου όλα τα χαρτονομίσματα των 100, των 50 και των 20 δολαρίων. Μην πατήσεις τον συναγερμό και βιάσου'.

Ακριβώς επειδή προστατευόταν από αλεξίσφαιρο τζάμι, ο υπάλληλος δεν έδειξε να πολυαγχώνεται. Δεν έδωσε ούτε... κέρμα στον Κρουζ, σηκώθηκε από την καρέκλα του και απομακρύνθηκε.

Η δεύτερη και μεγαλύτερη χαζομάρα: Πανικοβλημένος από την απρόσμενη εξέλιξη, ο Κρουζ το έβαλε στα πόδια. 'Εντάξει, μπορεί να μην τα κατάφερα, αλλά τουλάχιστον γλίτωσα', σκέφτηκε, μόνο που η σύλληψή του ήταν η πιο εύκολη στην ιστορία των συλλήψεων. Γιατί; Διότι πολύ απλά, το σημείωμα που έδωσε στον ταμεία ήταν γραμμένο στο πίσω μέρος μιας αίτησης για δουλειά που είχε κάνει. Με όλα του τα στοιχεία στο... πιάτο.

Διαβάστε επίσης:

Η... περίεργη ρωσική εκδοχή της διάσωσης (vid)