Λονδίνο: Χάος εξαιτίας της απεργίας

Λονδίνο: Χάος εξαιτίας της απεργίας

Η απεργία των εργαζομένων στο μετρό του Λονδίνου έχει προκαλέσει χάος, καθώς οι κάτοικοι της πολυπολιτισμικής πόλης συνωστίζονταν και την Τετάρτη σε τρένα και λεωφορεία.

Η απεργιακή κινητοποίηση, που άρχισε το βράδυ της Δευτέρας, είναι η δεύτερη διήμερη που κηρύσσει φέτος το συνδικάτο Σιδηροδρόμων, Ναυτιλίας και Μεταφορών (RMT), το οποίο απειλεί με μια περαιτέρω τριήμερη απεργία την ερχόμενη εβδομάδα ως διαμαρτυρία για τα σχέδια για την κατάργηση 250 εκδοτηρίων εισιτηρίων και 950 θέσεων εργασίας.

Η υπηρεσία Μεταφορές Λονδίνου (TfL), η οποία διαχειρίζεται το δίκτυο μεταφορών της πρωτεύουσας, ανακοίνωσε πως η αναδιάρθρωση θα επιφέρει εξοικονόμηση 50 εκατ. στερλινών ετησίως, καθώς οι περισσότεροι επιβάτες χρησιμοποιούν πλέον ηλεκτρονικές κάρτες εισιτηρίων, αλλά το συνδικάτο υποστηρίζει πως η ασφάλεια και η ποιότητα των υπηρεσιών θα πληγούν.

Η απεργία ωστόσο δεν σταμάτησε τα 3 εκατ. των επιβατών που χρησιμοποιούν καθημερινά το μετρό για να πάνε στη δουλειά τους. Η TfL ανακοίνωσε πως περιορισμένες υπηρεσίες εξασφαλίζονται σχεδόν και στις 11 γραμμές, ενώ έχουν δρομολογηθεί επιπλέον λεωφορεία.

Ωστόσο καθώς επιβάτες αναρτούσαν στο Ίντερνετ φωτογραφίες σταθμών όπου επικρατεί μεγάλος συνωστισμός, οι επικεφαλής του συνδικάτου RMT κατηγόρησαν την TfL ότι παραπλανά το κοινό σχετικά με το επίπεδο των διαθέσιμων υπηρεσιών και το θέτει σε κίνδυνο στέλνοντάς το σε υπερπλήρη τρένα και αποβάθρες.

"Κανέναν δεν βοηθάει το να παραπλανάται εσκεμμένα το κοινό ως προς τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες καθώς αυξάνεται έτσι η πίεση στις υπηρεσίες ασφαλείας, δημιουργώντας κίνδυνο για τους επιβάτες και το προσωπικό", αναφέρει ο ασκών χρέη γενικού γραμματέα της RMT Μικ Κας.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Η απεργία στο λονδρέζικο μετρό πλήττει εκατομμύρια επιβάτες