Σουδάν: Nεκροί εννιά επίδοξοι μετανάστες

Σουδάν: Nεκροί εννιά επίδοξοι μετανάστες

Εννέα επίδοξοι μετανάστες από τους 300 περίπου που εγκαταλείφθηκαν στην έρημο μεταξύ του Σουδάν και της Λιβύης από άτομα που τους μετέφεραν παράνομα, βρέθηκαν νεκροί.

Οι επίδοξοι μετανάστες «βρίσκονταν καθ' οδόν προς την Λιβύη», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του σουδανικού στρατού, Σαουάρμι Χάλεντ Σάαντ, στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Οι διακινητές τούς εγκατέλειψαν στην έρημο (...) στη μεθόριο μεταξύ του Σουδάν και της Λιβύης», πρόσθεσε.

Οι εννέα νεκροί είναι Σουδανοί, αλλά μεταξύ των περίπου 300 που εγκαταλείφθηκαν στην έρημο βρίσκονται επίσης πολίτες της Αιθιοπίας, της Ερυθραίας, του Πακιστάν και του Μπανγκλαντές, σημείωσε ο εκπρόσωπος του στρατού.

Παράλληλα, στην ιστοσελίδα του υπουργείου Άμυνας, ο Σάαντ διευκρινίζει ότι οι επίδοξοι μετανάστες που εγκαταλείφθηκαν στην έρημο ανέρχονται συνολικά σε 319 και εντοπίστηκαν σε κοινή επιχείρηση που πραγματοποίησαν Σουδανοί και Λίβυοι στρατιώτες.

«Εννέα από αυτούς είναι νεκροί και η κατάσταση της υγείας των υπολοίπων είναι κακή. Δέχονται τώρα ιατρική φροντίδα και θα μεταφερθούν στην Ντονγκόλα, η οποία βρίσκεται 500 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Χαρτούμ», προσθέτει ο ίδιος στην ιστοσελίδα.

Διαβάστε ακόμα:

Ανατριχιαστικό τρακάρισμα: Δείτε τι έπαθε Κινέζος οδηγός! (photos)

Βραζιλία: Βουβάλι εισέβαλε σε νοσοκομείο! (video)