ΗΠΑ: Επίσκεψη Ομπάμα στην Πολωνία

ΗΠΑ: Επίσκεψη Ομπάμα στην Πολωνία

Την Πολωνία θα επισκεφθεί τον ερχόμενο Ιούνιο ο Μπαράκ Ομπάμα, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

«Είμαι ευτυχής να ανακοινώσω ότι τον Ιούνιο, ο πρόεδρος Ομπάμα θα επιστρέψει στην Ευρώπη. Θα επισκεφθεί την Πολωνία για την 25η επέτειο διεξαγωγής δημοκρατικών εκλογών, των πρώτων μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα» εξήγησε ο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας ενώπιον της ομάδας προβληματισμού «Ατλαντικό Συμβούλιο» στην Ουάσιγκτον.

Η επίσκεψη Ομπάμα στην Πολωνία, που εξήλθε από τη σφαίρα επιρροής της Μόσχας για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ μετά την πτώση του λεγόμενου Σιδηρού Παραπετάσματος, θα γίνει εν μέσω των προσπαθειών της Ουάσιγκτον να καθησυχάσει τους συμμάχους της μεσούσης της ουκρανικής κρίσης.

Στο πλαίσιο αυτής της περιοδείας, ο πρόεδρος θα επισκεφθεί τη Γαλλία με ευκαιρία την 70ή επέτειο της Απόβασης στη Νορμανδία, όπως και το Βέλγιο για τη Σύνοδο της G7, της Ομάδας των Επτά περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών. Οι επισκέψεις αυτές επισημοποιήθηκαν τους τελευταίους μήνες.

Ο Ομπάμα, ο οποίος ήδη επισκέφθηκε την Ευρώπη (την Ολλανδία, το Βέλγιο και την Ιταλία) στα τέλη Μαρτίου, θα επιστρέψει εξάλλου το Σεπτέμβριο στη Γηραιά Ήπειρο για την διεξαγωγή μιας Συνόδου του ΝΑΤΟ στη Βρετανία.

Η Σύνοδος Κορυφής της G7 στις Βρυξέλλες αποφασίστηκε σε αντικατάσταση εκείνης της G8 που είχε αρχικά προγραμματισθεί να γίνει στο Σότσι (Ρωσία) μετά τον ντε φάκτο αποκλεισμό της Μόσχας από το κλαμπ των μεγάλων δυνάμεων ως αντίποινα για την επέμβασή της στην Ουκρανίας και κυρίως την προσάρτηση της Κριμαίας.

Διαβάστε επίσης:

Σε πτώση η δημοτικότητα του Ομπάμα