Τρεις Πακιστανοί στρατιώτες νεκροί από επίθεση του ΝΑΤΟ

Τρεις Πακιστανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν από επίθεση ελικοπτέρων του NATO σε περιοχή στην μεθόριο με το Αφγανιστάν, είπαν

Τρεις Πακιστανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν από επίθεση ελικοπτέρων του NATO σε περιοχή στην μεθόριο με το Αφγανιστάν, είπαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων.


Η επίθεση, από δύο ελικόπτερα, σημειώθηκε νωρίς το πρωί στο χωριό Τερί Μανγκάλ στην περιοχή Κουράμ, όπου κατοικούν μέλη της εθνότητας των Παστούν, στην μεθόριο Πακιστάν-Αφγανιστάν. Πρόκειται για το τέταρτο παρόμοιο επεισόδιο τις τελευταίες ημέρες.


«Τα ελικόπτερα σφυροκοπούσαν την περιοχή για περίπου 25 λεπτά. Τρεις στρατιώτες μας που επάνδρωναν μεθοριακό φυλάκιο σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν» δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας του. Δεν διευκρίνισε εάν οι δυνάμεις του Πακιστάν ανταπέδωσαν τα πυρά.


Το Πακιστάν εξέφρασε οργή για την παραβίαση του εναέριου χώρου του το Σαββατοκύριακο από ελικόπτερα του NATO, σημειώνοντας ότι θα εξετάσει τις «επιλογές» του για το πώς θα «αντιδράσει» σε μελλοντικές τέτοιες εισβολές.


Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν τρεις Νατοϊκές επιδρομές στην περιοχή προκαλώντας το θάνατο 40 ανθρώπων.


Οι ΗΠΑ έχουν κλιμακώσει τις αεροπορικές επιθέσεις τους με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην περιοχή της μεθορίου, που θεωρούν καταφύγιο των Ταλιμπάν και μελών της αλ Κάιντα, τις τελευταίες εβδομάδες.

Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί 21 πυραυλικές επιθέσεις από μη επανδρωμένα αεροσκάφη εντός Σεπτεμβρίου, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ.