ΚΟΣΜΟΣ

Ανησυχία για τον MERS ενόψει Ραμαζανιού

Ανησυχία για τον MERS ενόψει Ραμαζανιού

Να αποφεύγονται τα ταξίδια παιδιών, ηλικιωμένων, εγκύων ή οιωνδήποτε ανθρώπων υποφέρουν από χρόνια καρδιολογικά και πνευμονολογικά νοσήματα στη Σαουδική Αραβία, λόγω του ξεσπάσματος εκεί του κοροναϊού MERS, συνέστησε το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου.

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων του κοροναϊού Αναπνευστικού Συνδρόμου Μέσης Ανατολής (MERS), σχεδόν διπλασιάστηκε τον Απρίλιο, καθώς την περασμένη Τρίτη και την Τετάρτη αναφέρθηκαν επιπλέον 26 κρούσματα.

Από τους 370 που έχουν προσβληθεί από την νόσο αυτήν στη Σαουδική Αραβία, οι 107 έχουν πεθάνει από την εμφάνιση του MERS, πριν από δύο χρόνια.

Το πρώτο κρούσμα της νόσου στην Αίγυπτο αναφέρθηκε χθες, Πέμπτη. Πρόκειται για έναν 27χρονο που ζει στην Σαουδική Αραβία, αλλά επέστρεψε ενώ είχε νοσήσει την περασμένη εβδομάδα στην Αίγυπτο, αφού είχε έρθει σε επαφή με έναν θείο του στο βασίλειο, ο οποίος πέθανε από MERS.

Οι ανησυχίες που υπάρχουν διεθνώς για τη νόσο αυτήν είναι μεγάλες, επειδή η Σαουδική Αραβία αναμένεται να δεχθεί έναν πολύ μεγάλο αριθμό ξένων προσκυνητών κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού τον Ιούλιο και στη συνέχεια εκατομμύρια άλλους τον Οκτώβριο για το ετήσιο Χατζ, το προσκύνημα στη Μέκκα.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου επισημαίνει ότι όλοι όσοι είναι κάτω των 15 ετών ή μεγαλύτεροι των 65 ετών, όπως και οι έγκυες και οι άνθρωποι που υποφέρουν από χρόνια καρδιολογικά και πνευμονολογικά νοσήματα, θα πρέπει να ματαιώσουν το προσκύνημά τους στην Σαουδική Αραβία.

Στην ανακοίνωσή του, πάντως, το υπουργείο υπογραμμίζει ότι δεν έχουν επιβεβαιωθεί άλλα κρούσματα του ιού στην Αίγυπτο. Ο άνδρας που προσβλήθηκε από τον ιό νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στο Κάιρο, διευκρίνισε αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Διαβάστε ακόμα:

Σαουδική Αραβία: Αυξάνονται οι νεκροί από τον ιό Mers