Γερμανία: Ξεκίνησε η δίκη της Βερένα Μπέκερ

Τριάντα τρία χρόνια μετά τη δολοφονία του Ζίγκφριντ Μπούμπακ, άρχισε σήμερα στη φυλακή υψίστης ασφαλείας του Σταμχάιμ η δίκη

Τριάντα τρία χρόνια μετά τη δολοφονία του Ζίγκφριντ Μπούμπακ, άρχισε σήμερα στη φυλακή υψίστης ασφαλείας του Σταμχάιμ η δίκη της Βερένα Μπέκερ, πρώην μέλους της οργάνωσης «Φράξια Κόκκινος Στρατός», η οποία κατηγορείται ότι διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στον φόνο του εισαγγελέα.


Πολλά μέλη της οργάνωσης έχουν καταδικασθεί για τη συμμετοχή τους στη δολοφονία αυτή, κανείς όμως ως δράστης της δολοφονίας καθώς δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό ποιος τράβηξε τη σκανδάλη.


Η επίλυση του αινίγματος αυτού είναι ένας από τους σκοπούς της δίκης. Αυτή είναι και η επιθυμία του γιου του θύματος Μίχαελ Μπούμπακ που έδωσε μάχη για το άνοιγμα του φακέλου της δολοφονίας, βάσει νέων στοιχείων που προέκυψαν από τις αναλύσεις του DNA.


Η συνταξιούχος κινησιοθεραπεύτρια Βερένα Μπέκερ συνελήφθη το 2009. Η δίκη της διεξάγεται στο ίδιο μέρος όπου δικάσθηκαν και φυλακίσθηκαν τα στελέχη της οργάνωσης με επικεφαλής τον Αντρέας Μπάαντερ και την Ουλρίκε Μάινχοφ όπου και αυτοκτόνησαν.


Η Μπέκερ πέρασε δώδεκα χρόνια στη φυλακή για άλλα εγκλήματα από το 1977 μέχρι το 1989, οπότε και της δόθηκε χάρη. Ο υιός Μπούμπακ πιστεύει ότι έτυχε προστασίας, επειδή συνεργάσθηκε με τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες.


Η Φράξια Κόκκινος Στρατός ιδρύθηκε το 1970 και έδρασε επί δύο δεκαετίες με επιθέσεις, απαγωγές και δολοφονίες. Άφησε πίσω της 34 νεκρούς, πριν διαλυθεί το 1998.