ΚΟΣΜΟΣ

Σότσι 2014: Η Κομισάροβα ζητεί ενίσχυση για τη θεραπεία της

Σότσι 2014: Η Κομισάροβα ζητεί ενίσχυση για τη θεραπεία της

Έκκληση για οικονομική ενίσχυση, προκειμένου να συνεχίσει το πρόγραμμα αποκατάστασης ύστερα από το κάταγμα που υπέστη στη σπονδυλική στήλη σε προπόνηση στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι, απηύθυνε η αθλήτρια του ελεύθερου σκι, Μαρία Κομισάροβα.

Η 23χρονη Κομισάροβα, η οποία έγινε η πρώτη Ρωσίδα που κατάκτησε μετάλλιο στο ski cross σε Παγκόσμιο Κύπελλο, έγραψε στο λογαριασμό της στο Ίνσταγκραμ: «Κάνω θεραπεία σε μια κλινική στην Ισπανία και ο γιατρός μου έδωσε 90% πιθανότητες να σταθώ και πάλι στα πόδια μου, όταν άλλοι δεν μου έδιναν καμία ευκαιρία. Αυτοί που νοιάζονται για την τύχη μου, θέλω να τους ζητήσω μια οικονομική βοήθεια».

Η Κομισάροβα, η οποία έμεινε παράλυτη από τη μέση και κάτω μετά τον τραυματισμό της στις 15 Φεβρουαρίου, υποβλήθηκε σε επεμβάσεις και δίμηνη θεραπεία στη Γερμανία.

«Η διαδικασία αποκατάστασης κοστίζει πολλά χρήματα και θα πρέπει να τα πληρώσω η ίδια. Η θεραπεία θα διαρκέσει περίπου ένα χρόνο και θα πραγματοποιώ καθημερινά ασκήσεις, χωρίς χωρίς καμία διακοπή για 5-6 ώρες κάθε μέρα. Γι΄ αυτό το λόγο αυτό χρειάζομαι 27 εκατομμύρια ρούβλια (765.000 δολάρια)» πρόσθεσε στο μήνυμά της.

Διαβάστε επίσης: Ομιλία Πούτιν για του Ολυμπιακούς αγώνες με αναφορά στην Αρχαία Ελλάδα