ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Ο Μαρτσέλο Ντελ’ Ούτρι αναμένεται να εκδοθεί στην Ιταλία

Ιταλία: Ο Μαρτσέλο Ντελ’ Ούτρι αναμένεται να εκδοθεί στην Ιταλία

Ο πρώην γερουσιαστής Μαρτσέλο Ντελ' Ούτρι, 73 ετών, πρόκειται να εκδοθεί στην Ιταλία από το Λίβανο την ερχόμενη εβδομάδα, πιθανότατα την Πέμπτη, σύμφωνα με πηγές των αρχών του Λιβάνου.


Σύμφωνα με της πηγές αυτές απομένει να δοθεί το οριστικό «πράσινο φως» από τον πρόεδρο της χώρας.
Ο Ντελ' Ούτρι έχει καταδικασθεί αμετάκλητα από τον Άρειο Πάγο της Ιταλίας σε επτά χρόνια κάθειρξη για έξωθεν στήριξη της μαφίας.

Την 12η Απριλίου συνελήφθη στο Λίβανο και η ιταλική δικαιοσύνη αποφάσισε να κινήσει αμέσως τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την έκδοσή του από την Βηρυτό.
Ο πρώην γερουσιαστής ήταν επί σειρά ετών επιστήθιος φίλος και στενός συνεργάτης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ήταν ιδρυτικό στέλεχος του κόμματός του, του Φόρτσα Ιτάλια, ενώ εργάσθηκε επίσης στη διοίκηση του τηλεοπτικού και διαφημιστικού ομίλου του Μπερλουσκόνι.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του σε απεσταλμένο της εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα ο Ντελ' Ούτρι είχε σημειώσει πως «θεωρεί ότι είναι πλέον πολιτικός κρατούμενος» και ότι «αν επιστρέψει στην Ιταλία θα ζητήσει να εκτίσει την ποινή του με προσφορά κοινωφελούς εργασίας, όπως ο Μπερλουσκόνι».

«Τον βασανίζουν εδώ και 20 χρόνια μόνο και μόνο επειδή υπήρξε συνεργάτης μου, δεν είναι φυγόδικος», σχολίασε ο κεντροδεξιός πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας.

Διαβάστε επίσης: Συνελήφθη πρώην γερουσιαστής και φίλος του Μπερλουσκόνι