ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Πατέρας αυτοκτόνησε για να μην μείνουν αμόρφωτα τα παιδιά του

Κίνα: Πατέρας αυτοκτόνησε για να μην μείνουν αμόρφωτα τα παιδιά του

Συγκλονίζει η ιστορία ενός Κινέζου αγρότη που έδωσε τέλος στη ζωή του προκειμένου το κράτος να επιτρέψει σε όλα του τα παιδιά να μορφωθούν.

Ο μόλις 37 ετών Ουάνγκ Γκουανρόνγκ αγνόησε το νόμο του κράτους και έφερε στη ζωή περισσότερα από ένα παιδιά. Για την ακρίβεια τέσσερα. Το πιο μεγάλο σε ηλικία, το πρώτο του δηλαδή παιδί, πήγε κανονικά στο σχολείο. Όταν, όμως ήρθε η σειρά των υπολοίπων, ο Ουάνγκ κλήθηκε να πληρώσει το σχετικό πρόστιμο ύψους περίπου 3.000 ευρώ, καθώς όπως προβλέπεται, η πρόσβαση στην εκπαίδευση, καθώς επίσης και πολλά άλλα βασικά δικαιώματα όπως η περίθαλψη, χρεώνονται ξεχωριστά για τα... έξτρα παιδιά.

Ο Ουάνγκ δεν μπορούσε να πληρώσει το πρόστιμο, αλλά εκτός αυτού, θέλησε να κάνει την ιστορία του γνωστή και στον έξω κόσμο, εκθέτοντας ουσιαστικά το κράτος. Πώς; Αυτοκτονώντας...

Κόβοντας τις φλέβες του και δίνοντας τέλος στη ζωή του, ο Ουάνγκ «κέρδισε» για λογαριασμό των παιδιών του το δικαίωμα στη μόρφωση, ενώ το κράτος αναγκάζεται να δώσει ως αποζημίωση στη σύζυγό του ένα καινούριο σπίτι και περίπου 30.000 ευρώ.

«Θα τον ήθελα δίπλα μου, θα προτιμούσα να είναι ζωντανός. Δεν μπορώ όμως να πω ότι δεν αισθάνομαι υπερβολικά υπερήφανη για τον σύζυγό μου», δήλωσε η 36χρονη χήρα του Ουάνγκ.

Διαβάστε επίσης:

Μεξικό: Έτσι τραυματίστηκε θανάσιμα ο ταυρομάχος Εντουάρντο ντελ Βίλαρ (βίντεο)