ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Απαγόρεψε την είσοδο χιλιάδων υποψήφιων τζιχαντιστών στο έδαφός της

Τουρκία: Απαγόρεψε την είσοδο χιλιάδων υποψήφιων τζιχαντιστών στο έδαφός της

Την είσοδο στο έδαφός της σε περισσότερους από 5300 ξένους, οι οποίοι θεωρήθηκαν ύποπτοι ότι ήθελαν να μεταβούν στη γειτονική Συρία, προκειμένου να πολεμήσουν δίπλα στις οργανώσεις τζιχαντιστών εναντίον της κυβέρνησης της Δαμασκού, απαγόρεψε η τουρκική κυβέρνηση.

«Απαγορεύσαμε την είσοδο σε περισσότερα από 5300 πρόσωπα που έχουν ταξιδέψει από χώρες του εξωτερικού, τα οποία ήθελαν να ενταχθούν στις ριζοσπαστικές οργανώσεις στη Συρία», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα ενώπιον των πρεσβευτών των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Έχουμε συλλάβει υπόπτους για τρομοκρατία και θα τους απελάσουμε. Έχουμε απελάσει 824 και πλέον πρόσωπα από το 2012» προσέθεσε, διευκρινίζοντας ότι η χώρα του είναι αποφασισμένη να λάβει «όλα τα μέτρα» κατά του φαινομένου αυτού.

Την ίδια ώρα, πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την ύπαρξη δικτύων που επιτρέπουν σε εκατοντάδες πολίτες τους να μεταβούν στη Συρία ή το Ιράκ και να ενταχθούν σε ριζοσπαστικές οργανώσεις, περιλαμβανομένου του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ). Παράλληλα, εκφράζουν φόβους για τις επιπτώσεις της επιστροφής των συγκεκριμένων τζιχαντιστών μαχητών στο έδαφός τους.

Διαβάστε ακόμα:

Κίνα: Ανατράπηκε η θανατική ποινή Κινέζας που είχε διαμελίσει το σύζυγό της

Ουκρανία: Κατάρριψη ελικοπτέρου με νεκρούς στο Σλαβιάνσκ

Σουδάν: Συνελήφθη και πάλι η χριστιανή που είχε αφεθεί ελεύθερη!

Κουρδιστάν: Θα επιδιώξει την ανεξαρτητοποίησή του από το Ιράκ