ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Τα πρώτα ρομπότ παρουσιαστές! (video+photos)

Ιαπωνία: Τα πρώτα ρομπότ παρουσιαστές! (video+photos)

Με το ταμείο ανεργίας… φλερτάρουν επικίνδυνα οι παρουσιαστές ειδήσεων στην Ιαπωνία, καθώς τα ρομπότ δηλώνουν έτοιμα να καταλάβουν τις θέσεις τους και τα τηλεοπτικά πλατό!

Και όχι δεν πρόκειται για κάποιο σενάριο επιστημονικής φαντασίας βάσει του οποίου τα ανδροειδή σκοπεύουν να μας κάνουν πλύση εγκεφάλου, αλλά μία πραγματικότητα που παρουσιάστηκε στη «Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου»!

Με εμφάνιση έφηβης (αν και εμείς πολύ αμφιβάλλουμε γι' αυτό) η «Kodomoroid» (από την ιαπωνική λέξη «kodomo» που σημαίνει παιδί και το «android») παρουσίασε μία είδηση σεισμού και μια επιδρομή του FBI, ενώπιον δημοσιογράφων στο Τόκιο.

Δε δίστασε μάλιστα να αστειευτεί με τον δημιουργό της, καθηγητή ρομποτικής, Hiroshi Ishiguro, λέγοντάς του: «Έχεις αρχίσει να μοιάζεις με ρομπότ»!

Δεδομένου ότι η διαχωριστική γραμμή μεταξύ ανθρώπων και μηχανών έχει αρχίσει να θολώνει ανησυχητικά, η «Kodomoroid», όχι μόνο έκανε επίδειξη της ευφράδειας, του πλούσιου λεξιλογίου της (ακόμα και οι πιο δύσκολοι γλωσσοδέτες δεν φάνηκαν ικανοί να της προκαλέσουν σαρδάμ) και των άψογων φωνητικών ικανοτήτων της (μιμείται όλων των ειδών τις ανθρώπινες φωνές και τις ταχύτητες), αλλά έστειλε και σαφές μήνυμα στον ανθρώπινο... ανταγωνισμό, αποκαλύπτοντας τις φιλοδοξίες της!

«Το όνειρό μου είναι να έχω τη δική μου τηλεοπτική εκπομπή στο μέλλον. Αν ακούσετε για καμία κενή θέση παρουσιαστή, σας παρακαλώ ενημερώστε με», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ λίγο αργότερα πλαισιώθηκε από μία πιο ώριμη συνάδελφο, την «Otonaroid» (από το «οtona» που σημαίνει ενήλικος), από την οποία μάλιστα ζητήθηκε να παρουσιάσει τον εαυτό της.

«Συγγνώμη, είμαι λίγο νευρική», απολογήθηκε η τελευταία, ξεπερνώντας το… σοκ μιας γρήγορης επανεκκίνησης (reboot)!

Προς το παρόν πάντως τα δύο ρομπότ θα βρίσκονται… καθιστά (ευτυχώς δεν μπορούν ούτε να σταθούν ακόμα) στο Εθνικό Μουσείο «Αναδυόμενης» Επιστήμης και Καινοτομίας του Τόκιο, ώστε η αλληλεπίδρασή τους με τους επισκέπτες να βοηθήσει τον Ishiguro στη συλλογή δεδομένων για τις μελέτες του σχετικά με τις ανθρώπινες αντιδράσεις στις μηχανές.

«Θα μας δώσει σημαντικές πληροφορίες στην έρευνά μας για το τι σημαίνει τελικά να είσαι άνθρωπος. Θέλουμε τα ρομπότ μας να γίνουν όλο και πιο έξυπνα», τόνισε στο AFP ο 50χρονος επιστήμονας, που εξελίσσει ρομπότ εδώ και 20 χρόνια.

Εκτός από την όψη των ρομπότ, εμάς πάλι γιατί μας φαίνονται ανατριχιαστικά όλα αυτά; Μήπως επειδή από κάτι τέτοιες φαεινές ιδέες ξεκινούν όλα στις ταινίες και στο τέλος υποδουλώνεται η ανθρώπινη φύση;

Διαβάστε ακόμα:

Ιαπωνία: Το πρώτο ρομπότ με… καρδιά! (video)

Κίνα: Έδιωξε τον κροκόδειλό του επειδή προσπάθησε να φάει την κόρη του!

Μπομπ Ντίλαν: Δύο εκατ. δολάρια «έπιασαν» χειρόγραφοι στίχοι του (video)

Κίνα: Ανατράπηκε η θανατική ποινή Κινέζας που είχε διαμελίσει το σύζυγό της

Ουκρανία: Κατάρριψη ελικοπτέρου με νεκρούς στο Σλαβιάνσκ

Σουδάν: Συνελήφθη και πάλι η χριστιανή που είχε αφεθεί ελεύθερη!

Κουρδιστάν: Θα επιδιώξει την ανεξαρτητοποίησή του από το Ιράκ