ΚΟΣΜΟΣ

Υπόθεση Πιστόριους: Αρχίζει και πάλι η δίκη

Υπόθεση Πιστόριους: Αρχίζει και πάλι η δίκη

Η δίκη για τη δολοφονία της φίλης του Όσκαρ Πιστόριους, Ρίβα Στίνκαμπ, συνεχίζεται σήμερα μετά τη διακοπή που είχε γίνει προκειμένου να αξιολογηθεί η ψυχολογική κατάσταση του παραολυμπιονίκη.

Η ομάδα υπεράσπισης του Πιστόριους είχε υποστηρίξει ότι έπασχε από αγχώδη διαταραχή όταν δολοφόνησε τη φίλη του μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Μία έκθεση από εμπειρογνώμονες θα αποδείξει στους δικαστές κατά πόσο ισχύει αυτό στην περίπτωση του παραολυμπιονίκη.

Ο αθλητής αρνείται ότι σκότωσε τη σύντροφο του σκόπιμα. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι τη σκότωσε κατά λάθος ενώ βρισκόταν σε κατάσταση πανικού αφού νόμιζε ότι πρόκειται για κάποιον εισβολέα.

Η υπεράσπιση αναμένεται να καταθέσει αποδεικτικά στοιχεία για την κατάσταση του Πιστόριους ενώ αναμένεται να καλέσει τρεις ακόμα μάρτυρες.

Η Ρόβα Στίνκαμπ, 29 ετών μοντέλο, δολοφονήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου του περασμένου χρόνου από τον Πιστόριους με τον οποίο διατηρούσε σχέση τους τελευταίους τρεις μήνες.

Η δίκη είχε αναβληθεί στις 20 Μαΐου προκειμένου να εξεταστεί ο κατηγορούμενος σε ψυχιατρικό νοσοκομείο της Πρετόρια. Την Παρασκευή είχε αποκαλυφθεί ότι ένας εκ των εμπειρογνωμώνων υπέστη καρδιακή προσβολή αν και αυτό δεν αναμένεται να οδηγήσει στην καθυστέρηση της δίκης.

Διαβάστε επίσης: Πιστόριους: Για ένα μήνα θα επισκέπτεται ψυχιατρική κλινική