ΚΟΣΜΟΣ

Υπέρασπίστηκε τη Δύση στη διαμάχη με τη Ρωσία ο Ράσμουσεν

Υπέρασπίστηκε τη Δύση στη διαμάχη με τη Ρωσία ο Ράσμουσεν

Την αντίδραση της Δύσης έναντι της Ρωσίας σε ό,τι αφορά στην κρίση στην ανατολική Ουκρανία υπερασπίστηκε ο γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φο Ράσμουσεν.

«Όλα τα μέτρα που λάβαμε έχουν αμυντικό χαρακτήρα, είναι προσήκοντα και απολύτως σύμφωνα με τις διεθνείς μας υποχρεώσεις», δήλωσε ο Ράσμουσεν μετά τη συνάντησή του με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

Η καγκελάριος επέκρινε νωρίτερα έντονα το γεγονός ότι δεν υπήρξε πρόοδος ως προς την επίτευξη ειρήνης κατά τη διάρκεια της 10ημερης εκεχειρίας που είχε κηρυχτεί μονομερώς από το Κίεβο και η οποία τερματίστηκε στην ανατολική Ουκρανία.

«Είναι κατακριτέο το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της 10ημερης κατάπαυσης του πυρός που κήρυξε ο ουκρανός πρόεδρος, δεν σημειώθηκε σημαντική πρόοδος ως προς το ειρηνευτικό σχέδιο», είπε η Μέρκελ, επικρίνοντας κυρίως τους αυτονομιστές.

«Δεν θα εγκαταλείψουμε τις προσπάθειες αναζήτησης διπλωματικών λύσεων σε αυτή τη σύγκρουση, αλλά είμαστε μακριά από εκεί που θα θέλαμε να είμαστε» συμπλήρωσε πάντως η καγκελάριος.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Τοποθετείται ο Σαρκοζί