ΚΟΣΜΟΣ

Ο Αμπάς ζήτησε τη βοήθεια της Ελβετίας

Ο Αμπάς ζήτησε τη βοήθεια της Ελβετίας

Επιστολή στην Ελβετία, το κράτος της οποίας είναι η υπεύθυνη αρχή για τις επικυρώσεις και τις προσχωρήσεις στις Συμβάσεις της Γενεύης, απέστειλε ο Μαχμούτ Αμπάς, ζητώντας την οργάνωση κατεπείγουσας συνόδου για την κατάσταση που επικρατεί στη Λωρίδα της Γάζας.

Την πληροφορία, την οποία αποκάλυψε σήμερα η εφημερίδα της Ζυρίχης Neue Zürcher Zeitung (ΝΖΖ), επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων (DFAE) στη Βέρνη.

«Η Ελβετία έλαβε ένα αίτημα από τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούτ Αμπάς με ημερομηνία 9η Ιουλίου προκειμένου να συγκαλέσει μια Συνδιάσκεψη των Υψηλά Συμβαλλόμενων Μερών της Τέταρτης Σύμβασης της Γενεύης. Η Ελβετία εξετάζει το αίτημα αυτό, ιδίως τη συνέχεια που θα δώσει. Για αυτόν τον σκοπό βρίσκονται σε εξέλιξη επαφές με διάφορους παράγοντες» ανέφερε το DFAE.

Σύμφωνα με την NZZ μια τέτοια έκτακτη σύνοδος των κρατών τα οποία αποτελούν συμβαλλόμενα μέρη στις Συμβάσεις της Γενεύης θα επέτρεπε στο Μαχμούτ Αμπάς να ασκήσει πίεση στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με τους Παλαιστινίους, η Τέταρτη Σύμβαση της Γενεύης για την «προστασία των πολιτών σε καιρό πολέμου» έχει παραβιαστεί από το Ισραήλ.

Διαβάστε επίσης:

Λωρίδα της Γάζας: Τρία ακόμη θύματα, τα δύο παιδιά