ΚΟΣΜΟΣ

Marilyn Monroe: 52 χρόνια μετά τον θάνατό της

Marilyn Monroe: 52 χρόνια μετά τον θάνατό της

Μπορεί να έχουν περάσει 52 χρόνια από τότε που βρέθηκε νεκρή στο κρεβάτι της, αλλά το όνομα της είναι σύμβολο του απόλυτου μύθου

Γεννήθηκε σαν Νόρμα Τζιν Μόρτενσον το καλοκαίρι του 1926 και «αυτοκτόνησε» το καλοκαίρι του 1962 ως Μέριλιν Μονρόε αλλά εξακολουθεί να είναι το απόλυτο sex symbol.

Στα 36 χρόνια που έζησε κατάφερε να κάνει τόσα όσα εμείς θα χρειαστούμε πολλές ζωές για να τα προλάβουμε. Αγάπησε και αγαπήθηκε αλλά προκάλεσε και το μίσος όσο λίγοι άνθρωποι στον πλανήτη.

Νόθο παιδί της Γκλάντυς Περλ Μπαίηκερ και άγνωστου πατέρα, πέρασε άσχημη παιδική ηλικία αφού η μητέρα της ήταν συχνή τρόφιμος σε ψυχιατρικά ιδρύματα, ενώ η ίδια φιλοξενήθηκε σε παρένθετες οικογένειες.

Στα 20 ήταν ήδη παντρεμένη και διαζευγμένη. Ξεκίνησε ως μοντέλο και μετά ασχολήθηκε ως κομπάρσος σε ταινίες. Οι πρώτες επιτυχίες, ως ηθοποιός, ήρθαν το 1950 με τις ταινίες Η Ζούγκλα της Ασφάλτου του Τζον Χιούστον και Όλα για την Εύα με τη Μπέτι Ντέιβις.

Το 1955 πρωταγωνίστησε στην ταινία «Επτά χρόνια φαγούρα».

Ο δεύτερος σύζυγός της ήταν ο παίκτης του μπέιζμπολ Τζο ντι Μάτζιο με τον οποίο και χώρισε μετά από εννιάμηνη συμβίωση. Ήθελε να παίξει σε σοβαρούς ρόλους γι' αυτό και φοίτησε στο Άκτορς Στούντιο της Νέας Υόρκης.

Marilyn-Monroe-with-Joe-D-008

Το 1956 έπαιξε στην ταινία «Στάση του Λεωφορείου» για την οποία προτάθηκε για χρυσή σφαίρα. Την ίδια χρονιά παντρεύτηκε τον συγγραφέα Άρθουρ Μίλλερ. ενώ το 1959 συμπρωταγωνίστησε μαζί με τον Τζακ Λέμον και τον Τόνι Κέρτις στην ταινία Μερικοί το προτιμούν καυτό, όπου και θριάμβευσε.

Η πιο δημοφιλής στιγμή της σχέσης της Μέριλιν Μονρό με τον Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι ήταν αυτή που η πιο διάσημη ξανθιά τραγούδησε το «Happy birthday, Mister President» στο πλημμυρισμένο από Δημοκρατικούς «Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν».

Η όμορφη ξανθιά φορούσε ένα φόρεμα με το πιο λεπτό ύφασμα που θα μπορούσε να υπάρξει (κάποια στιγμή λέγεται ότι σχίστηκε και η διάσημη ξανθιά δεν φορούσε τίποτε από μέσα) επιβεβαιώνοντας τον τίτλο της μεγαλύτερης σεξοβόμβας που γνώρισε ποτέ η αμερικανική ιστορία.

the-personal-property-of-marilyn-monroe-the-happy-birthday-mr-president-dress-6

Το 1961 χώρισε από τον τρίτο σύζυγό της ενώ τον ίδιο χρόνο κάνει εισαγωγή σε ψυχιατρική κλινική.

Το 1962 απολύθηκε από την εταιρία Φοξ, εξαιτίας της ασυνέπειας που παρουσίαζε.

Στις 5 Αυγούστου του 1962 η Marylin Monroe βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, στο Los Angeles, με άδεια μπουκάλια χαπιών δίπλα της. Ήταν μόλις 36 ετών. Κανείς ποτέ δεν μπόρεσε να πει αν ήταν αυτοκτονία ή δολοφονία και ακόμα μέχρι σήμερα ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει το θάνατό της.

Δείτε το βίντεο