ΚΟΣΜΟΣ

Κλείνει η «ψαλίδα» στις βραζιλιάνικες εκλογές

Κλείνει η «ψαλίδα» στις βραζιλιάνικες εκλογές

Η πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ, προηγείται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές που πρόκειται να πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο, ωστόσο ο κύριος αντίπαλός της, Αέσιο Νέβες, έχει μειώσει τη μεταξύ τους διαφορά, αναφέρεται σε νέα δημοσκόπηση που διεξήγαγε η εταιρεία Ibope.

Η υποστήριξη των ψηφοφόρων στο πρόσωπο της Ρούσεφ παραμένει αμετάβλητη στο 38%, ενώ όπως δείχνει η δημοσκόπηση, το ποσοστό προτίμησης των πιθανών ψηφοφόρων στον κεντροδεξιό Νέβες αυξήθηκε κατά μία ποσοστιαία μονάδα, στο 23%, σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση που είχε διεξαγάγει η εταιρεία.

Κατά μία μονάδα αυξήθηκε και το ποσοστό του τρίτου υποψηφίου, Εδουάρδο Κάμπος, στο 9%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η Ρούσεφ δεν φαίνεται ότι πρόκειται να εξασφαλίσει το απαιτούμενο ποσοστό ώστε να κερδίσει τις εκλογές, κάτι που σημαίνει ότι πιθανόν θα αντιμετωπίσει τον Νέβες σε ένα δεύτερο γύρο. Στις επαναληπτικές εκλογές η Ρούσεφ πιθανότατα θα υπερτερήσει με ποσοστό 42%, ενώ ο Νέβες θα εξασφαλίσει το 36%, δείχνουν τα στοιχεία της έρευνας.

Ο Νέβες, από τις 8 Ιουλίου, έχει μειώσει τη διαφορά κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες.

Η δημοσκόπηση της Ibope έγινε το διάστημα από 3 έως 6 Αυγούστου σε δείγμα 2.506 ερωτηθέντων και έχει περιθώριο στατιστικού σφάλματος 2 ποσοστιαίες μονάδες.