ΚΟΣΜΟΣ

MH370: Ο θυμός, η θλίψη και η αβεβαιότητα έξι μήνες μετά (pics)

MH370: Ο θυμός, η θλίψη και η αβεβαιότητα έξι μήνες μετά (pics)

Οικογένειες που έξι μήνες μετά ελπίζουν σε κάποιο θαύμα...

Η Πτήση 370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου 2014.

Το αεροσκάφος είχε αναχωρήσει από το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας και είχε προγραμματισμένο προορισμό το Πεκίνο της Κίνας. Η επαφή με το κέντρο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας χάθηκε μία ώρα μετά την απογείωσή του ενώ στο αεροπλάνο επέβαιναν 227 επιβάτες από 15 χώρες, καθώς και 12 μέλη του πληρώματος.

Έξι μήνες μετά και αφού έχουν δαπανηθεί εκατοντάδες εκατομμύρια σε έρευνες για να βρεθεί το αγνοούμενο αεροσκάφος, οι οικογένειες των επιβατών, περιμένουν ακόμα να ανοίξει η πόρτα του σπιτιού τους και να μπουν οι αγαπημένοι τους συγγενείς...

bon1

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Λι Λινγκ που προετοιμαζόταν για την επιστροφή του συζύγου της, ο οποίος εργαζόταν στο εξωτερικό προκειμένου να εκπληρώσει το όνειρό του και να επιστρέψει πίσω στο σπίτι.

Θα έβλεπε τον δίχρονο γιο του μετά από έναν ολόκληρο χρόνο.

Ο νεαρός άντρας ήταν οδοντίατρος. Αλλά αφού δεν είχε χρήματα για να ανοίξει ένα δικό του ιατρείο αποφάσισε να πάει σε ένα εργοτάξιο στη Σιγκαπούρη προκειμένου να μαζέψει χρήματα.

bon2

Στις 8 Μαρτίου ο ίδιος επιβιβάστηκε στην πτήση MH370.

Ήταν μια προγραμματισμένη πτήση από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο. Θα ήταν σπίτι του μέσα σε λίγες ώρες.

Δεν επέστρεψε ποτέ...

«Ο μπαμπάς θα γυρίσει πίσω»

«Η ζωή μου είναι ένα χάος. Είναι τόσο δύσκολο για μένα», λέει η 24χρονη Λι, «Όταν βλέπω το παιδί μου, ραγίζει η καρδιά μου»

«Μερικές φορές ο ίδιος αποκαλεί «μπαμπά » άλλους ανθρώπους».Θέλει απλά τον πατέρα του. Του λέω ότι ο μπαμπάς θα επιστρέψει σύντομα και ότι βγήκε έξω για να κερδίσει μερικά χρήματα.»

bon3

Οι περισσότεροι από τους επιβαίνοντες της πτήσης MH370 ήταν Κινέζοι. Μερικοί - όπως ο Bian - ήταν εργάτες που αναζητούσαν ευκαιρίες στο εξωτερικό. Άλλοι ήταν για επαγγελματικούς λόγους ή για παρακολούθηση συνεδρίων, και κάποιες οικογένειες επέστρεφαν στο σπίτι από τις διακοπές τους.

Αλλά το μόνο πράγμα που ενώνει τους συγγενείς των αγνοουμένων είναι ότι όλοι θέλουν απαντήσεις: Πού είναι το αεροπλάνο; Τι ακριβώς συνέβη στο πλήρωμα; Είναι ο αγαπημένος μου ακόμα ζωντανός;

Παρά τη μαζική αναζήτηση στα ανοικτά των ακτών της Αυστραλίας, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένο εξοπλισμό, κανένα ίχνος του αεροσκάφους δεν έχει βρεθεί.

bon4

Ταλαιπωρημένοι από τη θλίψη, οι συγγενείς συγκεντρώνονται σε απευθείας σύνδεση μέσω ενός φόρουμ προκειμένου να λυθεί το μυστήριο για τη μοιραία πτήση MH370.

Η ομάδα που ονομάζεται Voice370 έχει 300 μέλη από διάφορες χώρες.

«Το πιο δύσκολο πράγμα είναι να μην ξέρεις," λέει ο Jimmy Wang, 31 ετών, ο οποίος εγκατέλειψε τις σπουδές του στη Σουηδία για να υποστηρίξει τη μητέρα του που μένει στην Κίνα και που θρηνούσε τον αδερφό του.

Διαβάστε επίσης: Απίστευτη γκάφα της Malaysia Airlines με μακάβρια διαφημιστική καμπάνια