ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος στο διαδίκτυο με τη νέα διαρροή γυμνών φωτογραφιών διασήμων

Σάλος στο διαδίκτυο με τη νέα διαρροή γυμνών φωτογραφιών διασήμων

Νέο "κύμα" γυμνών φωτογραφιών από διάσημες σταρ έκανε την εμφάνισή του στις ιστοσελίδες 4chan και το Reddit το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε

Νέες φωτογραφίες της Jennifer Lawrence έκαναν το γύρο του κόσμου, ενώ "θύματα" των hackers έπεσαν η Kim Kardashian, η Vanessa Hudgens και η Rihanna.

Το Fappening, όπως ονομάζεται, έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές εβδομάδες με διάσημα πρόσωπα, όπως η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Jennifer Lawrence αλλά και το διάσημο μοντέλο Kate Upton να βλέπουν προσωπικές τους φωτογραφίες να δημοσιεύονται στο διαδίκτυο.

Η σύνδεση των προηγούμενων διαρροών με το iCloud της Apple, είχε οδηγήσει την εταιρεία να ερευνήσει την υπόθεση, αλλά και να κάνει κάποιες αλλαγές στην υπηρεσία της, προειδοποιώντας τους χρήστες όταν ο λογαριασμός τους είναι προσβάσιμος από μία νέα συσκευή ή όταν υπάρχει προσπάθεια αλλαγής κωδικού.

Οι hackers όμως μάλλον έχουν εξασφαλίσει πλούσιο φωτογραφικό υλικό από επώνυμους σταρ, με μία λίστα 101 ατόμων να έχει σταλεί στο 4chan αμέσως μετά την πρώτη διαρροή, περιλαμβάνοντας πολλά ονόματα.

Την υπόθεση συνεχίζει να ερευνά το FBI, χωρίς να έχει καταλήξει σε κάποιο ασφαλές συμπέρασμα για το πώς προήλθαν οι διαρροές.

Διαβάστε επίσης:

Χαμός στο διαδίκτυο με τη sex tape διάσημης σταρ πασίγνωστης σειράς

Έρευνες για την υπόθεση δημοσίευσης γυμνών φωτογραφιών σταρ στο διαδίκτυο