ΚΟΣΜΟΣ

Υεμένη: Ένοπλες συγκρούσεις ανταρτών Χούτι με την Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας

Υεμένη: Ένοπλες συγκρούσεις ανταρτών Χούτι με την Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας

Ένοπλες συγκρούσεις ξέσπασαν έξω από το σπίτι του επικεφαλής της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας της Υεμένης, όταν αντάρτες σιίτες Χούτι έκαναν απόπειρα εισβολής εκεί. Τουλάχιστον δύο νεκροί σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι αντάρτες βρήκαν τη σθεναρή αντίσταση των σωματοφυλακών του Αλί αλ – Αχμαντί, με αποτέλεσμα να υπάρξει ένας νεκρός από κάθε πλευρά, σύμφωνα με αξιωματούχο της χώρας.
Αυτή είναι η δεύτερη απόπειρα την τελευταία εβδομάδα. Οι Χούτι λογίζουν στον αξιωματούχο συμμετοχή του στη δολοφονία δεκάδων μελών τους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας η οποία είχε πραγματοποιηθεί πέρυσι.

Ωστόσο, εκπρόσωπος των ανταρτών αρνήθηκε ότι η ομάδα προσπάθησε να εισβάλει το Σάββατο στην κατοικία του αλ-Αχμαντί.

«Ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε όταν ένας από τους σωματοφύλακες του αλ-Αχμαντί απαγόρευσε σε μία από τις περιπολίες μας να περάσουν από δρόμο κοντά στην κατοικία», δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο ο Αλί αλ-Εμάντ. «Πρόκειται για μια απλή παρεξήγηση».

Νωρίτερα μάλιστα είχε σημειωθεί και επίθεση με ρουκέτα στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη χώρα, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η οργάνωση Ανσάρ αλ Σαρία, που αποτελεί παρακλάδι της Αλ Κάιντα. Από την επίθεση τραυματίστηκαν στρατιώτες και να υποστεί σοβαρές ζημιές ένα τεθωρακισμένο όχημα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Mareb

Εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ πάντως τόνισε πως η πρεσβεία δεν έχει πληγεί και πως οι Αρχές της Υεμένης εξετάζουν το περιστατικό.

Διαβάστε επίσης:

Ο Λαβρόφ κατήγγειλε τις ΗΠΑ για στρατωτικές παρεμβατισμό