ΚΟΣΜΟΣ

Διέρρευσαν δεκάδες χιλιάδες ερασιτεχνικά βίντεο και γυμνές φωτογραφίες

Διέρρευσαν δεκάδες χιλιάδες ερασιτεχνικά βίντεο και γυμνές φωτογραφίες

Μετά το Fappening ήρθε το Snappening, αναφέρουν τα ξένα ενημερωτικά Μέσα

Μετά την τεράστια διαρροή προσωπικών φωτογραφιών διάσημων προσώπων, που βαφτίστηκε The Fappening, παγκόσμιος συναγερμός ξέσπασε και στους χρήστες του Snapchat καθώς όπως αναφέρεται χάκερς έκλεψαν ακατάλληλες φωτογραφίες και ερασιτεχνικά βίντεο από χιλιάδες απλούς χρήστες.

Η εφαρμογή Snapchat επιτρέπει στον χρήστη να στείλει ότι θέλει και σε όποιον θέλει με την ασφάλεια, ότι πολύ σύντομα θα διαγραφεί αυτόματα.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι υπάρχουν εφαρμογές τρίτων όπως το SnapSave που δεν είναι διαθέσιμο μέσω των επίσημων app stores και επιτρέπει την αυτόματη αποθήκευση των videos και φωτογραφιών πριν διαγραφούν.

Πάνω από 200.000 χρήστες έχουν πέσει θύματα της παραβίασης, με περίπου 9.000 βίντεο να έχουν κυκλοφορήσει, σύμφωνα με το Daily Beast.

Λόγω της φύσης του το Snapchat βάζει πολλούς σε πειρασμό να ανταλλάξουν άκρως ακατάλληλο περιεχόμενο, όμως το κακό είναι ότι όταν στέλνεις μια φωτογραφία ή ένα video σε κάποιον δεν μπορείς να αντιληφθείς αν έχει κάποια εφαρμογή όπως το SnapSave.

Προς το παρόν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση για το σοβαρότατο πρόβλημα και η εταιρεία προσπαθεί να προστατεύσει τους χρήστες.

Διαβάστε επίσης:

Και γαλλίδες σταρ στο τέταρτο κύμα με γυμνές φωτογραφίες διασήμων