ΚΟΣΜΟΣ

New York Times: «Η αυτοπεποίθηση αναδύεται ξανά»

New York Times: «Η αυτοπεποίθηση αναδύεται ξανά»

Αυτή τη φορά οι New York Times δεν αναφέρονται στην οικονομική δυσχέρεια, στην ανεργία ή στους πολιτικούς διαξιφισμούς στο αφιέρωμα που φιλοξενούν για τη χώρα μας. Αντιθέτως, τα σχόλια του συντάκτη που επισκέφθηκε την πρωτεύουσα και «ξόδεψε» 36 ώρες στους δρόμους της, είναι αποθεωτικά...

Στο 36ωρο αυτό, ο συντάκτης μαγεύεται από τον Λόφο του Φιλοπάππου, επισκέπτεται την Ακρόπολη, γευματίζει στο ManiMani, παίρνει... έξτρα θερμίδες στο Μελίαρτο, χαλαρώνει με κρασί στο Heteroclito, ανακτά τις δυνάμεις του με καφέ στο Taf, δοκιμάζει τα κοκτέιλς του Six DOGS και θαυμάζει τα εκθέματα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

«Έπειτα από αρκετά χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων η Αθήνα βυθιζόταν στην κρίση, με επιχειρήσεις και καταστήματα να κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο, η αυτοπεποίθηση η δημιουργικότητα της πόλης αναδύονται εκ νέου. Νέοι επιχειρηματίες στον τομέα της μόδας και της γραφιστικής ανοίγουν καταστήματα που αποθεώνουν τις κλασικές γραμμές της αρχαίας Ελλάδας και το αναρχικό πνεύμα των σύγχρονων καιρών», τονίζει ο συντάκτης και συμπληρώνει:

«Στις ανανεωμένες πλατείες, υπάρχουν νέα εστιατόρια και καφέ που προσφέρουν τοπικές λιχουδιές, όπως λουκάνικα από την Κρήτη και πρόβειο γιαούρτι με γλυκό κυδώνι. Το Μουσείο της Ακρόπολης, που γιόρτασε πρόσφατα τα πέντε χρόνια λειτουργίας του, κατατάσσεται σταθερά στα κορυφαία του κόσμου, ενώ το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, θα μετεγκατασταθεί σε νέο κτίριο εντός του έτους».