ΚΟΣΜΟΣ

Τζακ ο Αντεροβγάλτης: Άλυτο παραμένει το μυστήριο (pics)

Τζακ ο Αντεροβγάλτης: Άλυτο παραμένει το μυστήριο (pics)

Οι επιστήμονες έκαναν λάθος στους ισχυρισμούς και τους υπολογισμούς του DNA, που έλεγαν ότι ήταν Πολωνός κουρέας...

Ο Δρ Jari Louhelainen, ένας παγκοσμίου φήμης ειδικός στην ανάλυση γενετικών αποδείξεων από σκηνές ιστορικών εγκλημάτων, υποστήριξε ότι έχει βρει την ταυτότητα του περιβόητου δολοφόνου αφού μελέτησε το DNA του που βρισκόταν σε ένα σάλι που βρέθηκε κοντά σε ένα από τα θύματα του.

Κατάφερε να εξαγάγει το DNA από το σάλι και ήταν σε θέση να βρει τους απογόνους του φερόμενου δολοφόνου, Aaron Kosminski σε ένα από τα θύματα του Αντεροβγάλτη, την Catherine Eddowes.

Ωστόσο, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ο Δρ Louhelainen έκανε ένα «σφάλμα» στην ονοματολογία και στην ανάλυσή της και ως εκ τούτου το μυστήριο της ταυτότητας του δολοφόνου παραμένει 126 χρόνια μετά...

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι ο Dr Louhelainen μπορεί απλά να έβαλε μια υποδιαστολή σε λάθος σημείο, οδηγώντας τον να βγάλει λανθασμένα την ακολουθία DNA που βρέθηκε.

Στην πραγματικότητα, λένε, η σειρά που βρέθηκε θα μπορούσε να ταιριάζει με την πλειοψηφία του πληθυσμού και ως εκ τούτου δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό του Κοσμίνσκι, ενός από τους υπόπτους για τη σειρά των δολοφονιών που έλαβαν χώρα στους δρόμους του Λονδίνου.

Δείτε τις εικόνες.

Διαβάστε επίσης: Αυτός είναι ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης - Λύθηκε το μυστήριο 126 χρόνια μετά (pic)