Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Λευκοί αστυνομικοί πυροβόλησαν 46 φορές μαύρο άστεγο στο Μίσιγκαν!

Newsbomb

Σάλο και θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει ένα video ντοκουμέντο που είδε το φως της δημοσιότητας, δύο χρόνια μετά το θανάσιμο πυροβολισμό ενός μαύρου άστεγου από λευκούς αστυνομικούς στις ΗΠΑ.

Το συγκλονιστικό βίντεο απαθανατίζει 8 αστυνομικούς να πυροβολούν 46 (!) φορές τον Milton Hall, ο οποίος μάλιστα έπασχε από κάποια ψυχική ασθένεια, γιατί κρατούσε στα χέρια του έναν σουγιά, με τον οποίο συνήθιζε να ανοίγει κονσέρβες φαγητού…

«Γιατί έπρεπε να τον πυροβολήσετε τόσες φορές;», ακούγεται να λέει μια φωνή στο βίντεο μετά το «χαλάζι» από σφαίρες.

«Άνδρες με στολές τον έστησαν στο εκτελεστικό απόσπασμα. Το αίμα έτρεχε σαν νερό και αυτοί του πέρασαν μέχρι και χειροπέδες ακινητοποιώντας τον. Δεν αποτελούσε απειλή για κανέναν, ένα μικρό σουγιαδάκι είχε μόνο», υποστήριξε η μητέρα του 49χρονου άνδρα.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη την 1η Ιουλίου του 2012 στο Saginaw του Michigan, βορειοδυτικά του Ντιτρόιτ. Η αστυνομία έφθασε στο σημείο μετά από καταγγελία στο 911 για υποτιθέμενη αντιπαράθεση του Hall με έναν υπάλληλο ψιλικατζίδικου.

«Ήταν γνωστός στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και είχε πολλά μπλεξίματα με το νόμο», αρκέστηκε να δηλώσει ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας στο CNN.

Από την άλλη, η μητέρα του θύματος, Jewel, ανέφερε πως ο γιος της είχε υπάρξει ακτιβιστής στο πλευρό της Rosa Parks, γνωστής για τον αγώνα της υπέρ της ισότητας, η οποία συνελήφθη μετά την άρνησή της να παραχωρήσει τη θέση της στο λεωφορείο σε έναν λευκό επιβάτη το 1955…

Οι αστυνομικοί δεν αντιμετώπισαν ποτέ κάποια κατηγορία…