ΚΟΣΜΟΣ

Αυστρία: Ανήλικος Τούρκος τζιχαντιστής σχεδίαζε βομβιστική επίθεση!

Αυστρία: Ανήλικος Τούρκος τζιχαντιστής σχεδίαζε βομβιστική επίθεση!

Υπό κράτηση, αφού ομολόγησε στην αυστριακή αστυνομία ότι σχεδίαζε να πραγματοποιήσει βομβιστική επίθεση σε δημόσιο χώρο και να ενταχθεί στις τάξεις των τζιχαντιστών στη Συρία, τέθηκε ένας 14χρονος Τούρκος, που ζούσε τουλάχιστον 8 χρόνια στη χώρα.

Οι αυστριακές αρχές έκαναν έρευνες για το αγόρι αυτό – το όνομα του οποίου δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα – από τις αρχές Οκτωβρίου και το συνέλαβαν την Τρίτη (28/10), ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο ίδιος περιέγραψε στους ανακριτές ότι είχε «διδαχθεί μόνος του από το Διαδίκτυο (...) τον τρόπο για να κατασκευάζει μη συμβατικούς εκρηκτικούς μηχανισμούς», αναφέρεται σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η αστυνομία της μικρής πόλης Ζανκτ Πέλτεν στην ανατολική Αυστρία.

Παράλληλα, ο 14χρονος «πραγματοποίησε συγκεκριμένες έρευνες προκειμένου να μπορέσει να αγοράσει τα υλικά για την κατασκευή βόμβας, ενώ σχεδίαζε να πυροδοτήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό σε δημόσιους χώρους, όπως το σιδηροδρομικό σταθμό Βέστμπανχοφ στη Βιέννη (ο μεγαλύτερος σιδηροδρομικός σταθμός της πρωτεύουσας της Αυστρίας)», σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, η οποία αποκάλυψε επίσης ότι ο νεαρός Τούρκος ήθελε επίσης να μεταβεί στη Συρία για να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος.

Σχετικές ειδήσεις