ΚΟΣΜΟΣ

Το Κρεμλίνο διαψεύδει τα σενάρια ότι ο Πούτιν έχει καρκίνο

Το Κρεμλίνο διαψεύδει τα σενάρια ότι ο Πούτιν έχει καρκίνο
Έντονη είναι η φημολογία σε δυτικά ΜΜΕ ότι ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν έχει προσβληθεί από καρκίνο.

Το Κρεμλίνο διαψεύδει κατηγορηματικά τις φήμες οι οποίες ξεκίνησαν από ένα δημοσίευμα της New York Post, η οποία υποστήριξε ότι ο Ρώσος πρόεδρος φέρεται να έχει καρκίνο.

Η φημολογία ξεκίνησε από την εφημερίδα New York Post με δημοσίευμα που έκανε λόγο για καρκίνο του μυελού των οστών ή του παγκρέατος, ενώ γινόταν αναφορά και στο γεγονός ότι ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος γνωρίζει πως έχει τρία χρόνια ζωής, εξ ου και ακολουθεί επιθετική πολιτική τα τελευταία έτη.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο Πούτιν επισκέπτεται ένα συγκεκριμένο 84χρονο Γερμανό ιατρό, τον οποίο γνώρισε όσο εργαζόταν ως πράκτορας των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών στην ανατολική Γερμανία. «Ο γιατρός έχει επιχειρήσει διαφορετικές θεραπείες με ενέσεις στεροειδών που θα μπορούσαν να εξηγούν το πρησμένο πρόσωπο του Πούτιν» αναφέρει το δημοσίευμα.

Το Κρεμλίνο αντέδρασε ειρωνικά στα δημοσιεύματα, με τον εκπρόσωπο της προεδρίας να ξεκαθαρίζει ότι όλα πάνε καλά με την προεδρική Υγεία. «Άδικα περιμένουν οι εχθροί του», είπε μεταξύ άλλων ο Ντμίτρι Πεσκόφ καλώντας τους δημοσιογράφους «να κλείσουν το στόμα τους».

Σχετικές ειδήσεις