ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ομπάμα προειδοποιεί για νέα κρούσματα Έμπολα

Ο Ομπάμα προειδοποιεί για νέα κρούσματα Έμπολα

Για εμφάνιση και άλλων μεμονωμένων κρουσμάτων Έμπολα στην Αμερική, μέχρι να περιοριστεί η επιδημία στη Δυτική Αφρική, προειδοποίησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι είναι ουσιώδους σημασίας οι ΗΠΑ και άλλες χώρες να εργαστούν ώστε να σταματήσει η επιδημία στην πηγή της, στις χώρες της Δυτικής Αφρικής που έχουν πληγεί περισσότερο. Μέχρι όμως να γίνει αυτό, «μπορεί να συνεχίσουμε να βλέπουμε μεμονωμένα κρούσματα στις ΗΠΑ τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες», είπε.

«Δεν μπορούμε να αποκλειστούμε ερμητικά από τον κόσμο», υπογράμμισε ο Ομπάμα, επισημαίνοντας ότι το αμερικανικό σύστημα υγείας αποδεικνύεται ικανό να χειριστεί τα κρούσματα του Έμπολα.

Στο μεταξύ, οι υγειονομικές αρχές της Καλιφόρνιας διέταξαν τον περιορισμό για 21 ημέρες όσων επιστρέφουν από χώρες που πλήττονται από την επιδημία του Έμπολα και έχουν έρθει σε επαφή με ασθενείς.

Ο διευθυντής της Υπηρεσίας υγείας της Πολιτείας, Δρ. Ρον Τσάπμαν, τόνισε ότι όσοι βρέθηκαν σε περιοχές που πλήττονται από την επιδημία αλλά δεν ήρθαν σε επαφή με ασθενείς, δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα.

Σχετικές ειδήσεις