ΚΟΣΜΟΣ

Σκόπια: Συνεχίζει την αποχή η αντιπολίτευση

Σκόπια: Συνεχίζει την αποχή η αντιπολίτευση

Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στα Σκόπια συνεχίζει να μποϋκοτάρει τη Βουλή και δεν προτίθεται να επιστρέψει στα κοινοβουλευτικά έδρανα.

Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στα Σκόπια, η Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM του Ζόραν Ζάεβ) συνεχίζει να μποϋκοτάρει τη Βουλή και δεν προτίθεται να επιστρέψει στα κοινοβουλευτικά έδρανα.

Σε ανακοίνωση, μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρεται ότι "η ευθύνη για το πολιτικό κομφούζιο στη Βουλή ανήκει αποκλειστικά στην κυβερνητική πλειοψηφία" και προστίθεται ότι ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Τράϊκο Βελιάνοσκι μπορεί ανά πάσα στιγμή να επικυρώσει τις παραιτήσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης, οι οποίες υποβλήθηκαν πριν από πέντε μήνες.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα αναφέρουν σήμερα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του SDSM διεξήχθη σε "ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα", καθώς ορισμένοι βουλευτές επέκριναν τον Ζόραν Ζάεβ για έλλειψη σχεδίου σχετικά με τις μελλοντικές κινήσεις της αντιπολίτευσης και υποστήριξαν ότι το κόμμα αποδυναμώνεται και απαξιώνεται όλο και περισσότερο, καθώς δεν ακούγεται σχεδόν πουθενά η φωνή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης, του οποίου ηγείται το SDSM του Ζόραν Ζάεβ, δεν αναγνωρίζει τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν στη χώρα στις 27 Απριλίου, καθώς θεωρεί ότι οι εκλογές δεν ήταν δίκαιες και δημοκρατικές και απέχει από τη Βουλή.

Ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης εξέλεξε στις τελευταίες εκλογές 34 βουλευτές (από τους 123 που αριθμεί το Κοινοβούλιο), εκ των οποίων τρεις διαφώνησαν με την απόφαση για μποϋκοτάζ της Βουλής και συμμετέχουν στις εργασίες του Κοινοβουλίου.

Οι 31 βουλευτές της αντιπολίτευσης υπέβαλαν πριν από πέντε μήνες τις παραιτήσεις τους, όμως ο πρόεδρος της Βουλής Τράικο Βελιάνοσκι δεν έχει συγκαλέσει ακόμη συνεδρίαση του σώματος για την επικύρωση των παραιτήσεων τους.

Σχετικές ειδήσεις