ΚΟΣΜΟΣ

Δάσκαλοι ζήτησαν από άρρωστη μαθήτρια να βγάλει την περούκα της

Δάσκαλοι ζήτησαν από άρρωστη μαθήτρια να βγάλει την περούκα της

Μία ομάδα εκπαιδευτικών ζήτησαν από ένα άρρωστο παιδί που έπασχε από αλωπεκία, να αφαιρέσει την περούκα του γιατί ήταν πολύ έντονη!

Ένα 11χρονο κορίτσι από τη Βρετανία η οποία πάσχει από σύνδρομο πρόωρης γήρανσης και βρίσκεται στο τερματικό στάδιο της αλωπεκίας, έπεσε θύμα εκφοβισμού στο σχολείο της, όχι από συμμαθητές της αλλά από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.

Σύμφωνα με τη μητέρα της μαθήτριας, οι δάσκαλοι της είπαν ότι θα πρέπει να αφαιρέσει τη ροζ περούκα την οποία φορούσε, γιατί θα ενθάρρυνε τα υπόλοιπα παιδιά να βάψουν τα μαλλιά τους με το ίδιο χρώμα!

Την περούκα την είχε δωρίσει στο παιδί, ένα φιλικό ζευγάρι και όταν την αντίκρισε την «ερωτεύτηκε» όπως είπε χαρακτηριστικά η μητέρα του.

«Δεν είχαμε χρήματα για να της αγοράσουμε μία περούκα» είπε η 29χρονη γυναίκα.

«Είναι μία ροζ περούκα. Όλα τα παιδιά καταλαβαίνουν το πρόβλημα του παιδιού μου που δεν έχει παρά μόνο λίγα χρόνια ζωής. Θέλω να τα ζήσει στο έπακρο» δήλωσε η Βρετανίδα γυναίκα.

«Ήταν η πρώτη φορά που φόρεσε την περούκα στο σχολείο. Το παιδί μου δεν έχει ξαναπάει μετά το περιστατικό που συνέβη την προηγούμενη Πέμπτη (23/10/2014)» είπε η μητέρα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η στάση των εκπαιδευτικών καταδικάστηκε από τα τοπικά Μέσα ενημέρωσης αν και το σχολείο δεν έχει δώσει κάποια επίσημη απάντηση στο περιστατικό.

Σχετικές ειδήσεις