ΚΟΣΜΟΣ

Έμπολα: «Απέδρασε» από την καραντίνα με… ποδήλατο η Αμερικανίδα νοσοκόμα

Έμπολα: «Απέδρασε» από την καραντίνα με… ποδήλατο η Αμερικανίδα νοσοκόμα

Το΄πε και το ΄κανε! Η Αμερικανίδα νοσηλεύτρια η οποία επέστρεψε πρόσφατα από τη Σιέρα Λεόνε (όπου είχε περιθάλψει ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον ιό Έμπολα) και διαμαρτύρεται για την υποχρεωτική καραντίνα στην οποία την έθεσαν οι αρχές στο Μέιν (βορειοανατολικά), εξήλθε από το σπίτι της για να απολαύσει μια βόλτα με το ποδήλατό της!

Δύο περιπολικά μάλιστα της αστυνομίας ακολουθούσαν την Κέισι Χίκοξ και τον σύντροφό της, οι οποίοι αφού φόρεσαν τα κράνη τους καβάλησαν τα ποδήλατά τους χωρίς να μιλήσουν καθόλου στους δημοσιογράφους που έχουν συγκεντρωθεί έξω από το σπίτι της.

Η νοσηλεύτρια απείλησε το βράδυ της Τετάρτης (29/10) ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη στην περίπτωση που η πολιτεία του Μέιν (βορειοανατολικά) της επιβάλει να παραμείνει στην απομόνωση, την ώρα που δεν έχει παρουσιάσει κανένα σύμπτωμα της ασθένειας.

Υπενθυμίζεται ότι η πολιτεία του Μέιν επέβαλε στην Κέισι Χίκοξ να παραμείνει σε καραντίνα στο σπίτι της για επιπλέον 12 ημέρες έως, δηλαδή, τη λήξη της περιόδου επώασης της ασθένειας (συνολικά 21 ημέρες).

«Δεν θα μου επιτρέψουν να βγω από το σπίτι μου ούτε να έλθω σε επαφή με ανθρώπους, παρά το γεγονός ότι βρίσκομαι σε άριστη κατάσταση και δεν έχω παρουσιάσει κανένα σύμπτωμα του ιού Έμπολα», δήλωσε χθες (29/10) η Αμερικανίδα από την είσοδο της οικίας της στο Φορτ Κεντ, στο πλευρό της συντρόφου της.

«Δεν θέλω να μείνω εδώ και να βλέπω τα πολιτικά μου δικαιώματα να παραβιάζονται παρά το γεγονός ότι όλο αυτό δεν στηρίζεται σε επιστημονικές βάσεις», κατέληξε η νοσηλεύτρια.

Σχετικές ειδήσεις