ΚΟΣΜΟΣ

«Ύποπτες» επιστολές σε ΥΠΕΞ και νορβηγική πρεσβεία στην Τουρκία

«Ύποπτες» επιστολές σε ΥΠΕΞ και νορβηγική πρεσβεία στην Τουρκία

Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκαν εκ νέου το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας και η πρεσβεία της Νορβηγίας στην Άγκυρα, καθώς έλαβαν επιστολές που περιείχαν «ύποπτη σκόνη», έπειτα από το λανθασμένο συναγερμό που είχαν κηρύξει οι Αρχές σε πολλά προξενεία στην Κωνσταντινούπολη για τον ίδιο λόγο.


«Οι ειδικές ομάδες της διεύθυνσης Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (Afad) έσπευσαν στο υπουργείο και την πρεσβεία, όπου εστάλησαν επιστολές με ύποπτο περιεχόμενο», ανέφερε η Afad σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε.

Το κτίριο της νορβηγικής πρεσβείας, που βρίσκεται στο κέντρο της τουρκικής πρωτεύουσας, στεγάζει επίσης τις πρεσβείες του Μεξικού και της Κροατίας.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα πολλά προξενεία, περιλαμβανομένων εκείνων της Γαλλίας και των ΗΠΑ, έλαβαν πανομοιότυπους φακέλους που περιείχαν μία κίτρινη σκόνη, η όποια – όπως έδειξαν οι εξετάσεις – αποδείχθηκε ότι ήταν κιμωλία.

Το υπουργείο Υγείας της Τουρκίας απέκλεισε πάντως σύντομα το ενδεχόμενο ύπαρξης τοξικών ουσιών όπως άνθρακας ή βακτήρια που προκαλούν αλλαντίαση.

Σχετικές ειδήσεις