ΚΟΣΜΟΣ

Σχεδόν 1.000 μετανάστες διασώθηκαν στη Μεσόγειο τις τελευταίες 24 ώρες

Σχεδόν 1.000 μετανάστες διασώθηκαν στη Μεσόγειο τις τελευταίες 24 ώρες

Σχεδόν 1.000 μετανάστες διασώθηκαν στη Μεσόγειο κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, ενώ 20 αγνοούνται, ανακοίνωσαν οι ιταλικές αρχές και μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης.

Το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό, που συντονίζει την επιχείρηση Μare Nostrum, ανακοίνωσε ότι τρία από τα πλοία του διέσωσαν 567 μετανάστες στη διάρκεια διαφορετικών επιχειρήσεων την Τετάρτη (29/10). Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 250 εξ αυτών θα φτάσουν σήμερα Παρασκευή στην επαρχία Ρέτζιο Καλάμπρια.

Το πρακτορείο ειδήσεων ANSA μετέδωσε ότι το ιταλικό λιμενικό περισυνέλεξε ακόμη 93 μετανάστες στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης και αναζητεί περισσότερους, αφού ενημερώθηκε από κάποιους μετανάστες ότι στο πλοιάριο που τους μετέφερε και το οποίο ναυάγησε επέβαιναν 113 άνθρωποι.

Μια άλλη περιπολία του λιμενικού εντόπισε 78 μετανάστες το πλοιάριο των οποίων κινδύνευε, πρόσθεσε το ANSA.

Στο μεταξύ 228 μετανάστες έφτασαν στο λιμάνι Μεσίνα της Σικελίας αφού τους περισυνέλεξε ένα φορτηγό πλοίο 40 χιλιόμετρα νότιας της Μάλτας.

Η Ιταλία εξετάζει το ενδεχόμενο να σταματήσει την επιχείρηση διάσωσης μεταναστών Mare Nostrum το Σάββατο, μόλις ξεκινήσει η επιχείρηση περιπολίας της Μεσογείου της Frontex, με την ονομασία Τρίτων.

Σχετικές ειδήσεις