Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στην Αγγλία

Newsbomb

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν και ένας φέρεται ως αγνοούμενος από την έκρηξη που σημειώθηκε σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στο Στάτφορντσιρ της Αγγλίας.

Σύμφωνα με το BBC, περισσότεροι από 40 πυροσβέστες έδωσαν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που έχει προκληθεί, στο εσωτερικό της εργοστασιακής μονάδας -στέλνοντας στον ουρανό χιλιάδες ρουκέτες- και η οποία επεκτάθηκε και σε παρακείμενες επιχειρήσεις.

Οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών έφτασαν στο σημείο έπειτα από δεκάδες τηλεφωνήματα κατοίκων περίπου στις 5.15 το απόγευμα (τοπική ώρα) της Πέμπτης (20/10/2014) και μετά από μία εκκωφαντική έκρηξη που «ενεργοποίησε» τα πυροτεχνήματα.

Ορισμένες κατοικίες χρειάστηκε να εκκενωθούν, ενώ σε άλλους κατοίκους δόθηκε εντολή να παραμείνουν στα σπίτια τους λόγω του πυκνού καπνού που είχε καλύψει την περιοχή.

Οι αρμόδιες υγειονομικές Αρχές του Γουέστ Μίντλαντς έστειλαν στο σημείο τέσσερα ασθενοφόρα με τέσσερις γιατρούς, πέντε νοσηλευτές και δύο οχήματα έκτακτης ανάγκης.

Η αστυνομία του Στάτφορντσιρ είπε ότι ένα άτομο αγνοείται. Στη επίσημη σελίδα της στο Facebook ανέφερε ότι δύο άνδρες έχουν μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του βόρειου Στάτφορντσιρ.

Ο ένας , 60 ετών, έχει τραυματιστεί στην πλάτη και έχει αναπνευστικά προβλήματα λόγω του καπνού, ενώ άλλος 40 ετών, φέρει σοβαρά εγκαύματα. Παράλληλα, δύο γυναίκες, 40 και 50 ετών μεταφέρθηκαν με αναπνευστικά προβλήματα.

Φωτογραφίες και βίντεο κατέκλυσαν το Twitter και το You Tube δείχνοντας δραματικές σκηνές με τα πυροτεχνήματα να εκτοξεύονται από το κτίριο, καθώς και πυκνούς μαύρους καπνούς.

Ένας από τους κατοίκους, ονόματι Μπράιαν Λίτλ, είπε: «Οι φλόγες έφταναν στον ουρανό. Για 45 λεπτά με μία ώρα επικράτησε ένα φοβερό σκηνικό, που δεν μπορούσες να βοηθήσεις, απλά να παρακολουθείς».