ΚΟΣΜΟΣ

Βρίσκουν ακόμα ανθρώπινα υπολείμματα από τη συντριβή του Boeing στην Ουκρανία

Βρίσκουν ακόμα ανθρώπινα υπολείμματα από τη συντριβή του Boeing στην Ουκρανία

Την προσωρινή παύση των εχθροπραξιών ανάμεσα στα κυβερνητικά στρατεύματα και τους φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία εκμεταλλεύτηκαν Ολλανδοί ερευνητές, περισυλλέγοντας κι άλλα ανθρώπινα υπολείμματα από τον τόπο της συντριβής του αεροσκάφους Boeing 777 της Malaysia Airlines, το οποίο εκτελούσε την πτήση MH17 και συνετρίβη στη χώρα την 17η Ιουλίου.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Ολλανδός πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε, ανέφερε ότι «οι συνθήκες επέτρεψαν σε μια μικρή ολλανδική αποστολή να μεταβεί στον τόπο της καταστροφής», τρεις μήνες και πλέον μετά την τραγωδία με 298 νεκρούς, τα δύο τρίτα εκ των οποίων ήταν συμπατριώτες του.

Ήταν η πρώτη φορά εδώ κι εβδομάδες που οι απεσταλμένοι των ολλανδικών αρχών κατάφεραν να φθάσουν στο σημείο.

Το Κίεβο κατηγορεί τους φιλορώσους αυτονομιστές ότι κατέρριψαν το επιβατικό αεροπλάνο με έναν αντιαεροπορικό πύραυλο, ενώ η Μόσχα υποστηρίζει από την πλευρά της ότι κατερρίφθη από ουκρανικό μαχητικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τις ολλανδικές αρχές στις οποίες έχει ανατεθεί η έρευνα για το δυστύχημα, έχουν αναγνωριστεί τα 289 από τα θύματα.

Την μικρή ομάδα συνόδευσαν μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Ουκρανίας, αλλά και του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

«Τα ανθρώπινα υπολείμματα, που μεταφέρθηκαν αρχικά στο Χάρκοβο, θα σταλούν στην Ολλανδία, όπου θα υποβληθούν σε ιατροδικαστικές εξετάσεις για να ταυτοποιηθούν», διευκρίνισε ο Ρούτε.

Υπενθυμίζεται ότι στο προκαταρκτικό του πόρισμα, το ολλανδικό Συμβούλιο Ερευνών Ασφαλείας (OVV) ανέφερε ότι το αεροσκάφος συνετρίβη διότι επλήγη από πολλά αντικείμενα υψηλής ταχύτητας, πιθανότατα θραύσματα.

Σχετικές ειδήσεις